Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta 'görevden alınma' kavgası

CHP Konak'ta 'görevden alınma' kavgası

CHP Kadın Kolları MYK'sı tarafından yönetimiyle birlikte görevden alınan Konak İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Filiz Sezer, il binasında basın toplantısı düzenledi. Sezer görevden alınmasına tepki gösterdi, İlçe Başkanı Şakir Başak'ı hedef aldı. Başak'tan Sezer'e jet yanıt geldi. Sezer isyan etti, Başak'ı işaret etti...Başak'tan jet yanıt geldi

  • Ege Postası
  • 11.05.2016 - 15:51

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ HABER SERVİSi - CHP Konak Kadın Kolları’nda yönetim içinde uzun süredir yaşanan sıkıntılar nedeniyle MYK, başkan Filiz Sezer ve yönetimini geçtiğimiz günlerde görevden aldı.

Sezer'in yerine Nurten Serhadbeyi başkan olarak atandı. 

Sezer ve yönetimi il binasında düzenlediği basın açıklamasında görevden alınmalarının hukuksuz olduğunu dile getirdi.

ÖRGÜT YOK SAYILDI

Aralık 2015'te ilçe kongresinde ilçe başkanı Şakir Başak ve yönetiminin parti tüzük ihlali yaparak aday çıkarıp taraf tuttuğunu iddia eden Sezer,  40 oy farkla seçim kazandıklarını hatırlattıktan sonra  "Göreve partimize oydaş kazandırmak CHP'yi 2019 iktidara taşımak gruplaşmalara son vermek sevgi ve saygı içeresinde paylaşarak çoğalmak amacı ile geldik. Örnek çalışmalarla Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Zübeyde anamızın evladı olmaya laik çalışmalar yaptık. Ancak Kadın Kolları Genel Merkezi parti tüzüğümüzün 43-B Maddesi uyarınca çalışmadığımızı öne sürerek bizi görevden aldı. Kararı, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel Bey’e ve İzmir İl Kadın Kolları başkanı Nurşen Balcı hanımefendiye bilgi vermeden aldı. Yani İzmir Örgütü yok sayıldı" dedi.

BU BİR DARBEDİR

Görevden alınma kararını şahsına tebliğ edilmeden yazılı ve görsel basında yer almasını tüzüğe aykırı bulan Sezer; şöyle devam etti;

 “Konak ilçe Kadın Kolları başkanı ve yönetimine yapılan darbe 81 il ve ilçe de ki örgütümüze yapılan darbedir. Konak ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak ile ben ve yönetim kurulumla olan disiplin soruşturması süreci devam etmektedir. Zaten bütün bu yapılan haksızlık ve komplolar bu süreci duyan Mehmet Şakir Başak’ın son çırpınışlarıdır. CHP olarak diktatör AKP ile mücadele ederken CHP İzmir Konak İlçe Kadın Kollarına antidemokratik bir tutum sergilenmiştir. Çalışan üreten tüm İzmir il örgütümüzün ve 81 ilimizdeki örgütümüzün takdirle izlediği CHP için çalışan ilkeli dik duruşları ile her şeye rağmen Konak ilçede yaşadıklarını basına yansıtmadan parti içinde tüzük kuralları dâhilinde halletmeye çalışan mağdur kadın kollarını kadın kolları genel merkezi, Mehmet Şakir Başak’ın talimatları ile parti tüzük ihlali yapılarak atamalar yapılmıştır. Haksız yere çalışmıyor deyip çalışan kadın kolu başkanı ve yönetimi görevden alınma kararının daha tebliğ edilmeden basında ve sosyal medyada yayınlanmasını ve ilçe başkanının karar ilçe başkanlığına tebliğ edilmeden atamaları ve bunu sosyal medyada açıklamaları tüzük ihlalidir. Yapılan yanlışları PM ve MYK'nın değerlendirip adaletin tecelli edeceğinden eminiz."

GENEL MERKEZE GÜVENİYORUZ

Genel Merkez'e tüzüğün 43-F maddesine göre itirazda bulunacaklarını söyleyen Sezer," Ben ve yönetim kurulumun Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK’sına güvenimiz tamdır. Çünkü CHP demokrasinin ve halkın partisidir" dedi. 

KUKLAYA DEĞİL KUKLACIYA BAK

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, görevden alınan kadın kolları başkanı Sezer'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Kendisinin hedef alınmasını manidar bulduğunu ifade eden Başak, " Kadın kollarında yaşanan süreç 2,5 aydır devam ediyordu. Kadın kolları genel merkezi, Konak'tan giden şikayetler üzerine MYK üyelerini ilçeye gönderdi. Kadın kolları başkan ve yönetimiyle görüştüler. Görüşmeler sonrası rapor hazırlandı. MYK değerlendirdi. Başkan ve şikayete bahse konu olan yöneticiler uyarı cezası aldı. Uyarılara rağmen içlerindeki tartışma bitmedi. MYK bu nedenle görevden aldı. Görevden alma benim isteğimle değil, MYK'nın takdiridir. Kendi içinde toplanamayan bir yönetim vardı. Kendi içlerindeki bir sorun nedeniyle görevden alındılar. Seçilmek demek herşeyi yaparım anlamına gelmez. Disiplin suçu işleyen kimse gereği yapılır. Gereği de yapılmıştır. Kuklaya değil kuklacıya bak. Kimse Konak'ın ahengini bozamayacaktır. Biz işimize bakıyoruz. Bundan sonra nasıl çalışılır onu da görecekler. Olumsuzluklardan kadın kolları il başkanının da haberi vardı. Benle ilgisi yok. Sanki hiçbir sorun yokmuş, güllük gülistanlık hava varken görevden alınmış algısı yaratmasınlar" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.