Dolar 34,1101
%0.28
Euro 38,1385
%0.22
Altın 2.868,320
%1.38
Bist-100 9.934,00
%-0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özel'den İzmir'de 'erken seçim' çağrısı: Bugünden seçim gününü söyleyelim!

CHP Lideri Özel'den İzmir'de 'erken seçim' çağrısı: Bugünden seçim gününü söyleyelim!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında başlayan 'özür' polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda basın açıklaması gerçekleştiren Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Bornova'da 16 açılış yaptım. Dün Kocaeli'nde 4 tane açılış yaptım. Her birisi birbirinden değerli projeler. Biz işimize bakıyoruz. Tayyip Bey kavgaya bakıyor. Bu kavgadan vatandaş 'illallah' dedi. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı 31 Mart öncesi ağzınıza geleni söylediğiniz zaman bu iş olurdu. Bundan sonra olmayacak. O devirler geride kaldı. Onun için söylüyorum. Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse, doğru bir karar verdiyse o kararından da fevkalade memnunsa, yapılan bütün ölçümlerde yerelde, genelde bunu gösteriyorsa gelecek sene 2025 Kasım son tarihtir. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçimin gününü söyleyelim" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2024 - 11:43
  • Güncelleme: 14.09.2024 - 21:06

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

HER HAFTA GERGİNLİK İCAT EDİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında başlayan 'özür' polemiğine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Lideri Özel, "Sayın Erdoğan'ın bir tane derdi var. Kutuplaşma, gerginlik ve onun üzerinden siyasi düşüşüne engel olmak. Kendisine bir akıl vermişler. 'Efendim normalleşme süreci muhalefete yarıyor, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yarıyor. Aman eski kavgalara dönelim'. Üç haftada her hafta haftanın gerginliğini icat ediyor. İlk önce ağzına Dilruba'yı doladı. Sonra gidip katıldığı ve 'onur duydum, gurur duydum' dediği Teğmenlerin mezuniyet töreninden 8 gün sonra haksızca saldırdı. O gencecik teğmenlerin gelecekleriyle oynamaya çalışıyor. Yetmedi şimdi de 'Gezi' diyor. Yani müflis tüccar döner döner eski defterleri karıştırırmış hesabı. Ona Gezi için özür dile, Gezi'yle ilgili bir şey söyle falan yok. Benim derdim bambaşka. Tutturdular Dilruba'nın kullandığı bazı ifadelerden dolayı 'efendim Özgür Bey'in yanında oturdu. Özgür Bey CHP bize bunları dedi'. Biz bir şey diyeceksek yüzüne söyleriz. Geçmişte çok söyledik. Bir kelimede eksik söylemedi" dedi. 

"İZMİR'E DÜNYA KADAR LAF EDİYORLARDI"

Vatandaşların siyasi tartışmalar istemediğine dikkat çeken Özgür Özel, "Ama vatandaşımız bizden 31 Mart tarihi itibariyle artık kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini, kendisinin gerçek dertlerinin konuşulmasını ve siyasi polemiklerin kendisi yoksulken açken işsizken geleceğinden kaygılıyken siyasi tartışmaları istemediğini gösterdi. Bunu sürdürenleri 22 yıl sonra ikinci parti yaptı. Vatandaşın derdini konuşan Cumhuriyet Halk Partisi'ni birinci parti yaptı. İzmir'de 31 aday gösterdik. 29'unu belediye başkanı seçti. Güya bu İzmir'e dünya kadar laf ediyorlardı. Kibirli kibirli konuşuyorlardı. Ama milletin mesajı net. 'Bana hizmet edin. Derdimi çözün. Derdime çare olun' diyor. Biz de bunu konuşuyoruz. Ama bambaşka yerlerden gerginlikler çıkarmaya çalışıyor. Benim söylediğim ve özür dileyecek bir kelime lafım yok. Varsa söylesinler. Dilruba'ya 'kalbini kırdıkların vardır. Bu sözleri düzelt' diye cezaevinde söylemişim. Çıktığında söylemişim. Sonrasında söylemişim. Yok Efendim Dilruba yanına oturdu. Dedim ki Dilruba kimi kırdıysa Tayyip Bey'i ya da bugün polemik arayan arkadaşları falan aşan bir şey bu. AK Partilileri üzdüyse ben Dilruba adına o gençtir, ben özür dilerim. Hadi dedim şimdi Tayyip Bey de onun yanındakilerin, çevresindekilerin ya da kendisinin Cumhuriyet Halk Partilileri ve muhalefeti kırdığı ifadeler için özür dilesin. Dünya hakaret duyduk. Dünya küfür işittik. Gelin hepsini birden geride bırakmak için Tayyip Bey de bir adım atsın. Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak, bu ülkede kavgayı bırakmak, vatandaşın derdine eğilmek cesaret işi. Bunun maliyetini hesaplarsanız sonunuz geldi demektir. Çünkü her şeye oy diye bakarsanız bu hale düşmüşsünüz demektir" ifadelerine yer verdi. 

"TAYYİP BEY ÖZÜR DİLESİN" 

Kadir Mısırlıoğlu'nun sözlerini Erdoğan'a hatırlatan Özel, "Şimdi yanındaki diyor ki, 'evet Özgür Bey özür dileyecek bir şey söylemedi ama yanına oturttu'. Yanına oturtmayla, yanına varmayla oluyor olsaydı, hadi bakalım partinin sözcüsü ya da başkan vekili ayrı ayrı konuştular. Tayyip Bey, 'Atatürk heykelleri yerde köpek leşi gibi sürüklenecek' diyen adam 'Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin' dedi. Tayyip Bey dirisine gitti ziyaret etti. Yatağının ucuna oturdu elini tuttu, gözüne baktı. Ölüsüne de beş tane bakan yolladı.  Tayyip Bey o zaman Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için bir özür dilesin bakalım. Yanına gitmekle, yan yana oturmakla, yanına varmakla bu ifadelerin hepsi sahipleniliyorsa hadi bakalım... Ayasofya'ya ilk atadıkları imam döndü İsmet Paşa'ya 'iblis', CHP'lilere 'kafir' dedi. Atatürk'e dolaylı yoldan döndü, 'bunların hepsi kafir' dedi. 'Bunların hepsi iblisler' dedi.  Ne diyeceğiz bunlara? Hala daha maalesef birkaç meczup cami cami gezip bütün CHP'lilere sövüyor. Kadınların namusuna dil uzatıyor. Hadi onlar için özür dileyin. Benim anlatmaya çalıştığım bu ülke yüksek tansiyon istemiyor. Bu ülke iktidardan icraat istiyor. Muhalefetten hizmet istiyor" diye konuştu. 

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ, TAYYİP BEY KAVGAYA BAKIYOR! 

CHP'li belediyelerin hizmetlerine ve açılışlarına vurgu yağan Özgür Özel, "Bugün muhalefette bulunan son genel seçimin ikinci partisi olan CHP yerelde iktidardır. Arı gibi çalışıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Bu millete hizmet etmek için çalışıyoruz.  Ben açmaya yetişemiyorum. Belediye başkanlarımızın her birisi, her bir yerde kimi kent lokantası açıyor. Kimisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir başka ildeki en iyi projelerini getirip uygulamaya sokuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Bornova'da 16 açılış yaptım. Dün Kocaeli'nde 4 tane açılış yaptım. Her birisi birbirinden değerli projeler. Biz işimize bakıyoruz. Tayyip Bey kavgaya bakıyor. Bu kavgadan vatandaş 'illallah' dedi. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı 31 Mart öncesi ağzınıza geleni söylediğiniz zaman bu iş olurdu. Bundan sonra olmayacak. O devirler geride kaldı. Onun için söylüyorum" dedi. 

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

 Erken seçim çarğısı yaparak Kasım 2025 tarihini işaret eden Özel açıklamasında, "Yok efendim 'Gezi'yi 10 senelik eski bir defteri açacak. Oradan kutuplaşma çıkaracak.  Gezi'den bir özür dilenecekse vallahi Vera babasız okula başladı. Vera'dan özür dilemek lazım. Bu konuda daha Tayyip Erdoğan'a bir kelime daha laf söylemeyeceğim. Biz üzerimize düşeni yaptık. Vatandaş kavga isteyen sizi de görüyor. Gerginlik yaratan sizi de görüyor. Ben kavga etmem. Vatandaşın derdiyle dert veririm. 'Bir kavgam varsa vatandaşın ekmek kavgasıdır, yoksulluk kavgasıdır, işsizlik kavgasıdır' diyen Cumhuriyet Halk Partisi'ne geliyor. E bu böyle olmaz. Olmazsa var bir çaresi, onun da çaresi Cumhuriyet Halk Parti'dir. Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse, doğru bir karar verdiyse o kararından da fevkalade memnunsa, yapılan bütün ölçümlerde yerelde, genelde bunu gösteriyorsa gelecek  sene 2025 Kasım son tarihtir. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçimin gününü söyleyelim. Bir sene boyunca hepimiz bu milleti bu cendereden, bu çıkıntıdan nasıl kurtaracağız anlatalım. En büyük hakem kararı versin. Kavga etmeden hakaret etmeden, küfür etmeden. Biz yeterince küfür, hakaret duyduk. Bunlara cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük. Bundan sonra da böyle devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

HULUSİ AKAR'A: TARİHİN EN KÖTÜ YERİNDE MUHAFAZA EDİLECEK

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açtığı tazminat davasına ilişkin soruya yanıt veren Özel, "Şaşırmadım, Hulusi Bey bu ifadeleri ve fazlasını Meclis’te duydu. O gün de iki dava açtı. Ceza davası yürümedi, tazminat davası o günün parasıyla 500 bin liraydı. Davayı biz kazandık. Çünkü benim sözlerim, Hulusi Akar’ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, hakkını helal etmeyerek öldüklerini, darbe süreci ile ilgili kusurlarını söylediğim sözlerde arkasında bir kişiyi bulamadı. Ama bana 224 emekli amiral ve general ve kıdemli albay ‘Senin lehine tanıklık edeceğiz’ diyerek dilekçe verdiler, mahkeme orada bitti. Hulusi ve o gün 500 bin bugün 100 bin lira açıyorsa zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Eğer gerçekten güveniyorsa bugünkü parayla açsın 2,5 milyonluk dava. Çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda, sözlerin doğruluğunu bilen 224 silah arkadaşı var ve hepsi benim şahidim olmak üzere dilekçe verdiler. Hulusi Akar, bir kez daha istiyorsa ispatlanacaktır. Arkadaşlarının deyimiyle o devirler geçti Hulusi Akar, artık akamıyorsun girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Bulunduğun mevki bile sana çok, yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin. Günü geldiğinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak vicdan muhasebesini yapacaksın. Kimse bulunduğu makama partisine güvenerek kabadayılık yapmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.