Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri başkanlarla 3 saat süren toplantı yaptı

CHP Lideri başkanlarla 3 saat süren toplantı yaptı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda partili belediye başkanları ve il başkanı Ali Engin’le 3 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıya damgasını Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin vurdu. Şahin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı CHP Lideri’ne şikayet etti.Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki seçim sonuçlarına yönelik "Tatmin edici olmadı. Daha fazla çalışın" yorumunu yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada İzmir Valisi Mustafa Toprak için, “O İzmir’in Valisi değil,AKP’nin Valisi” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2014 - 15:00
SERCAN AVCI/ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu, Aydın Buharkent’teki miting öncesi İzmir’de belediye başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda toplantı yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve  22 ilçe belediye başkanı hazır bulundu.

Saat 10:45’te İzmir’e gelen  Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray, Veli Ağababa ve Gürsel Tekin de eşlik etti.


KAFESAN EYLEMİ
Kılıçdaroğlu ve yardımcılarını, havalimanında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, ilçe başkanı ve parti yöneticisi karşıladı.Çiğli Belediyesi’ne ait KAFESAN şirketinde çalışan yaklaşık 30 işçi DİSK Genel İş önlükleriyle eylem yaptı. İşçiler “Taşerona karşı hayır”, “KAFESAN satılamaz” sloganları attı.

CHP Lideri, havalimanının ardından direkt olarak belediye başkanlarıyla yapacağı toplantı için Tarihi Havagazı Fabrikası’na geçti.


AKSÜNGER KIZDI VE TERK ETTİ
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıya girerken, kapıdaki görevliler “Sadece belediye başkanları girebilir” dedi. Ancak bu sırada diğer İzmir Milletvekili Mustafa Balbay toplantıdaydı. Görevlilerin bu sözleri üzerine, toplantıya giremeyen Aksünger, kafeteryaya yöneldi. Beş dakika sonra, görevliler Aksünger’in yanına gelip, “Toplantıya girebilirsiniz” dedi. Ancak kızdığı gözlenen Aksünger, toplantıya girmedi, Havagazı Fabrikası’nı terk etti.


İKİ AYI DİNLEDİ!
Yaklaşık 3 saat süren zirvede CHP Lideri belediye başkanlarına talimatlar verdi. Kılıçdaroğlu'nun 22 başkandan iki aylık performans ve icraat raporu aldığı da belirtildi.Kılıçdaroğlu'nun başkanların konuşmalarının ardından, " Siz sosyal demokrat anlayışını temsil eden başkanlarsınız. Projelerinizi halkla birlikte iletişim halinde olarak hayata geçirin. Bizim bu şekilde çalışmamaız gerek.Çalışın, sosyal projeler yaratın, dokunmadığınıza dokunun, girmediğiniz mahallelere girin" dediği öğrenildi.Kılıçdaroğlu, başkanlardan belediyelerde yaşanan işçi krizleriyle ilgilide bilgi aldığı belirtildi.

KÖTÜLEMEYİN!
Kılıçdaroğlu,belediye başkanlarından kendilerinden önceki CHP’li başkanları basın yoluyla kötülememelerini istedi, " Enkaz edebiyatı yapmayın" dedi. Kılıçdaroğlu’nun ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile koordineli çalışmasını istediği ve  “ Başarı  koordinasyondan geçiyor” dediği belirtildi.

TATMİN EDİCİ DEĞİL
Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki seçim sonuçlarına yönelik "İzmir'de sonuçlar tatmin edici olmadı.Yüksek başarı bekliyordum. Daha fazla çalışın" dediği öğrenildi.

CEZA ALSINLAR
Toplantıda bazı belediye başkanlarının da parti aleyhinde çalışan, seçim kaybettiren  isimlerin kesinlikle ceza almaları gerektiğini dile getirdikleri bildirildi.

ŞAHİN’DEN ŞOK ÇIKIŞ
Toplantıya damgasını vuran ise Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin oldu. Şahin’in, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı CHP Lideri’ne şikayet ettiği öğrenildi. Şahin’in toplantıda söz alarak, “  Karşıyaka Belediye Başkanı göreve gelir gelmez bir hafta arayla önce kızımı sonra damadımı görevden aldı. Başka yere sürüldüler. Dört dönemdir partiye kazandırıyorum Menemen’de…Partiye büyük emek verdim.Yapılan doğru değil” dediği belirtildi.

VEKİLLER VE İL BAŞKANI İLGİSİZ KALDI
Şahin, ilçede geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında  çok sayıda can kaybı ve yaralı olmasına rağmen, CHP'li vekiller ve İl Başkanı Ali Engin'in ilgisiz kaldığını söyledi. Şahin'in "Görece köyündeki acılı ailelerimize hiç bir milletvekilimiz ve il başkanımız geçmiş olsun ziyaretine gelmedi. Bir telefon dahi açılmadı. İlgisiz kaldılar. Böyle mi birliktelik olacak" dediği öğrenildi. 

ENGİN VE KOCAOĞLU’YLA BAŞ BAŞA!
 Toplantı sonunda ilçe belediye başkanları salondan çıkarken Kılıçdaroğlu  Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İl Başkanı Engin’le yarım saat daha değerlendirme toplantısı yaptı.Engin'in görüşmede CHP Liderine parti aleyhinde çalışanların ceza almaları gerektiği yönünde görüşlerini ilettiği bildirildi.Kocaoğlu'nun da İl Özel İdare Malları'nın paylaşımı konusunda izleyeceği yol haritası hakkında bilgiler verdiği öğrenildi.Kocaoğlu'nun "CHP'nin 13 İzmir millevekilli bu konuda deklerasyon yayınladı. CHP'li başkanlar ve  2 MHP'li ilçe belediye başkanı da önümüzdeki günlerde bu konuda deklerasyon yayınlayacak.İzmir’in mallarını koruyacağız” dediği öğrenildi.


ALİAĞALI İŞÇİLER KOCAOĞLU’NU ŞİKAYET ETTİ
 Kılıçdaroğlu, başkanlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından Aliağa Belediyesi’nde işten çıkartılan işçiler ile kısa bir görüşme yaptı. Yerel seçimler sonrasında Aliağa’da işten çıkartılan 104 personeli temsilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen mağdur personellerden Halis Güzeler, siyasi anlamda linç girişimine uğradıklarını belirterek iki liderden ayrı ayrı yardım talebinde bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de yer aldığı görüşme esnasında, Kemal Kılıçdaroğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu şikayet eden Aliağalı 4 personel, Başkan Kocaoğlu’ndan yeteri kadar destek alamadıklarını belirterek, taleplerini iletti. İşçilerin sözcülüğünü yapan Halis Güzeler, “Aziz Başkan bize karşı çok duyarsız. Tüm çabalarımıza rağmen kendisiyle iletişim kuramadık. Bu 104 çalışanın Büyükşehir Belediyesi ya da belediyeye bağlı şirketlerde istihdam edilmesi için kendisinden yardım istiyoruz. Belediye Başkanı Serkan Acar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyduğunu ve geri adım atamayacağını belirtti. Ancak bizlere kapılar kapatılırken, başkalarına kapılar açılıyor ve söz verdiği kişileri işe almaya çalışıyor. Duyduğumuza göre bin kişi belediyeye başvurmuş. 104 kişinin 86’sı CHP üyesi, alenen siyasi linç girişimine maruz kaldık ve Aziz Başkan yanımızda durmadı. Kendisinin bize sahip çıkmasını istiyoruz” sözleri ile yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biz bu konuyu Aziz Kocaoğlu ile detaylı olarak konuşalım. Daha sonra bir karar verelim. Sizlere yardımcı olacağız” dediği öğrenilirken, işçilerin temsilcileriyle görüşmesi ve yardımcı olması için İl Başkanı Ali Engin’e de konunun çözümü hakkında görev verdiği belirtildi.


BAŞKANLARI DİNLEDİM
Toplantının ardından kurulan kürsüden basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı hakkında bilgiler verdi. Kılıçdaroğlu, ‘’Belediye başkanlarımızla güzel bir toplantı yaptık. Özellikle yeni seçilen belediye başkanlarımızın karşılaştıkları sorunlar neler o konuda görüşlerini aldım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşgüdümünde tüm belediye başkanları güzel bir uyum sergiliyorlar, İzmirlilere hizmet veriyorlar. Çabalarını arttırarak devam ettirecekler’’ dedi.

 CHP’Lİ BELEDİYELER OLDUĞU İÇİN VERMİYOR
Kapanan İzmir İl Özel İdaresi mallarının hazineye devredilmesi hakkında sorulan soruya cevap veren CHP lideri, ‘’O İzmir’in valisi değil, devletin de valisi değil AKP’nin valisidir. Alınan talimatlara göre hareket ediyor. İzmir İl Özel İdaresi’ne ait olan malların belediyelere devredilmesi lazım ama vermiyor. Çünkü burada Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var. Böyle bir şey olmaz. Belediye başkanlarımız bu konuda hukuki yollara başvuracaklar, haklarını arayacaklar. Vali arabasında bayrak taşıyor, bunun ne anlama geldiğini bilmesi lazım. Devredilecek malları Aziz Kocaoğlu kendisi kullanmayacak. İzmirliler için kullanacak, hizmet için kullanılacak. İzmirlileri sözde cezalandırıyorlar. Ne kadar cezalandırırsanız cezalandırın, İstanbul’dan da Ankara’dan daha güzel hizmeti bizim belediyeler verecektir. Bundan İzmirlilerin emin olmasını isterim’’ dedi.



 BAHÇELİ’YLE GÖRÜŞECEĞİZ
Cuma günü MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüşerek Cumhurbaşkanı adayı hakkında görüşlerini alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ‘’Devlet Bahçeli’nin neler söyleyeceğini ben de merak ediyorum. Görüşeceğiz’’ dedi.

 O KOLTUKTA OTURAMAZSINIZ
Diyarbakır’da kaçırılan çocuklar hakkında konuşan CHP lideri, ‘’Hükümet ağlama yeri değildir.  Nasıl bir başbakan ki yasa dışı bir örgütten yardım istiyor. Bu ülkeyi kim yönetiyo? Küçücük çocuklar kaçırılıyor. CHP olarak biz Diyarbakır’da kurulan çadıra gittik ailelere destek verdik.  18 yaşını doldurmayan bir çocuğun özgür iradesi yoktur, hukukun temel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur. B-C planı varmış, geçin bunları. Eğer siz bir yasadışı örgütün yardımına muhtaçsanız ve bunu dillendiriyorsanız o koltukta oturamazsınız.
    
 DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN
17 Aralık ve 25 Aralık sürecinin cumhuriyet tarihinin dönüm noktası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ‘’Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk. Benimle ilgili fezlekeler geliyor hiç umurumda değil. Cemil Çiçek’ten istiyorum, benim dokunulmazlığımı kaldırsınlar. Ben dokunulmazlığın arkasında saklanan biri değilim.  Yürekleri varsa kaldırsınlar. Bağımsız mahkemelerin önüne çıkmak benim için onurdur, şereftir. En azından birilerinin hırsızlığını ispat etme olanağına kavuşurum’’ diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.