Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Mecliste türbana karşı ne yapacak'

CHP Mecliste türbana karşı ne yapacak'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "O görüntüler bir daha yaşanmayacak."

  • Ege Postası
  • 30.10.2013 - 10:03
ANKARA- Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre CHP, Ak Partili milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu çalışmalarına türbanlı katılmasına ilişkin nasıl bir tavır takınacağına ilişkin istişarelerde bulunuyor.
Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde partisinin kadın milletvekilleriyle biraraya gelerek konuya ilişkin görüşlerini sordu. Kılıçdaroğlu, bir süredir yaptığı konuşmalarda, "Son 10-15 yıldır Türk siyaseti türbana yoğunlaştı ve bütün enerjisini orada götürdü, kaybetti. Kadının giysisi erkeği niye ilgilendiriyor'" diyerek, soruna ilişkin kadınların görüşlerinin önemli olduğuna işaret etmişti. Kadın vekillerle yapılan toplantının bu doğrultuda olduğu belirtiliyor.
CHP grubu, bugün saat 11.00'de CHP'li ulusalcı milletvekillerinin talebi üzerine TBMM'de kapalı olarak toplanacak. Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağı toplantıda, partinin türban tavrının netleştirilmesi talep edilecek. Bu toplantıdan çıkacak kararın Kılıçdaroğlu'na iletilmesi bekleniyor.
'Anayasa'nın ihlali'
Alınan bilgiye göre ilk olarak usul tartışması açacak olan CHP'liler yaşananların hem içtüzük hem anayasa ihlali olduğuna işaret edecek. İhlalin devam etmesi durumunda ise CHP, farklı bir eylem biçimi benimseyecek. İçtüzükte, "Genel Kurul salonunda milletvekilleri ceket giymek ve kravat takmak zorunda, bayanlar tayyör giyer" ifadesinin yer alması nedeniyle CHP'liler tişört, kot pantolon, şapka ve poşu gibi kıyafetlerle TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve konuyu gündemde tutmayı sürdürecek. CHP kulislerinde, 14 yıl önce eski FP Milletvekili Merve Kavakçı'nın başına gelen olayın yeniden yaşanmaması gerektiği konuşuluyor.
Alınan bilgiye göre, partinin ulusalcı kanadı, "Bunun olacağı birkaç ay öncesinden konuşuluyordu. Tavrımızı netleştirmemiz gerekirdi" yorumlarını yaparak yönetimi eleştirdi ve sert bir tavır takınılmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.