Dolar 32,3405
%-0.06
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.392,700
%-0.17
Bist-100 10.249,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes'te neler oluyor? Olayın üzeri mi kapatılıyor?

CHP Menderes'te neler oluyor? Olayın üzeri mi kapatılıyor?

31 Mart Yerel Seçimleri’nin hemen ardından Menderes'te yaşanan darp olayının yankıları sürüyor. CHP’li meclis üyesi Harun Bila, İlçe Başkanı Hakan Karakurt, İlçe Başkan Yardımcısı Emrah Işık ve meclis üyesi Rüzgar Sönmez’in kendisini darp ettiklerini iddia etmişti. Olayın ardından rant ve menfaat iddialarında da bulunan Bila’nın açıklamaları gündemi sarsmıştı. İddiaların ardından İlçe Başkanı Hakan Karakurt ve ilçeden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat sessizliğini koruyor. Karakurt ve Polat’ın sessizliğini korumasının yanı sıra darp edilen Meclis Üyesi Harun Bila da artık basına demeç vermeyeceğini belirterek haber yapılmasını istemediğini aktardı. Tüm bu yaşananların ardından İl Başkanlığı olayın üzerini mi kapatıyor sorusu akıllara geldi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2024 - 11:38
  • Güncelleme: 19.04.2024 - 11:49

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığını CHP’li İlkay Çiçek kazandı.

Mazbatasını alıp göreve başlayan Çiçek yeni dönemin ilk meclis toplantısını da gerçekleştirdi. Toplantıda görev dağılımı yapılırken, sonrasında olanlar oldu.

İzmir kamuoyunda gözler bir anda Menderes’teki ‘darp ve rant’ iddialarına çevrildi.

Menderes’te görev dağılımı nedeniyle çıkan krizde Belediye Meclis Üyesi CHP’li Harun Bila, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla CHP İlçe Başkanı Hakan Karakurt, İlçe Başkan Yardımcısı Emrah Işık ve meclis üyesi Rüzgar Sönmez’in kendisini darp ettiğini ileri sürdü.

“MENFAAT VE RANTLARINA KARŞI ÇIKTIĞIMIZ İÇİN”

Meclis Üyesi Bila, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hakan Karakurt, Başkan Yardımcısı Emrah Işık ve Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez’in menfaat ve rantlarına karşı çıktığımız için darp edildik” dedi.

İL DEVREYE GİRDİ

1.  Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat’ın Menderes'e giderek taraflarla görüşmesi sonucu İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na rapor verdiği öğrenildi.

BASIN AÇIKLAMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Öte yandan İl Başkanlığının meclis üyesi Bila’nın sosyal medyadan paylaşım yapmasına ve basına açıklamalarda bulunmasından rahatsız olduğu da ileri sürüldü.

SUSTURULDU MU?

Darp olayının ardından basına olayın perde arkasını anlatan Harun Bila, konu hakkında son gelişmeleri öğrenmek için kendisini arandığımızda bu sefer basına beyanat vermeyeceğini belirterek, ‘haber yapmayın’ dedi.

OLAYIN ÜZERİ Mİ KAPATILIYOR?

Meclis üyesinin artık konuşmak istememesi, Menderes'ten sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat ile İlçe Başkanı Hakan Karakurt’un sessizliği koruması ve il başkanlığının soruşturma başlatmaması ‘olayın üzeri mi kapatılıyor?' sorusunu akıllara getirdi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.