Dolar 34,0650
%0.01
Euro 38,0505
%0.38
Altın 2.821,090
%0.65
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Milletvekili Çıray: EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor

CHP Milletvekili Çıray: EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, hükümetin 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da düzenlenmesi için gösterdiği gayreti, 2020 EXPO’sunun İzmir’e alınması için göstermediğini iddia etti. Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

  • Ege Postası
  • 22.08.2013 - 10:23
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, hükümetin 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da düzenlenmesi için gösterdiği gayreti, 2020 EXPO’sunun İzmir’e alınması için göstermediğini iddia etti.

Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 olimpiyatları için, oyunlarının ev sahibinin açıklanacağı törene katılmasına dikkati çekerek, İstanbul için gösterilen gayrete memnun olduklarını, AK Parti hükümetinin aynı ilgiyi İzmir’in talip olduğu EXPO için göstermediğini savundu.

EXPO süreçlerinin iyi yönetilmediğini iddia eden Çıray, "Bu konuda birçok defa uyardım, tekrar uyarıyorum. EXPO süreçleri iyi yönetilemiyor. Yerel yöneticiler dışlandı. Uluslararası ilişkiler bürokratlara emanet edildi. BİE yetkilileri İzmir’de iken EXPO arsasının tartışmaları yapıldı. EXPO alanı mahkemelere düştü. EXPO fikrini ortaya atan İzmir Ticaret Odası’ndan daha aktif bir şekilde yararlanılması gerekir." dedi.

Herkesin aklını başına alması gerektiğini aktaran Çıray, "Atandığından bu yana turizm ve kültür şehri İzmir’i ziyaret etmeyen bir Kültür ve Turizm Bakanı var. Günü gelince bu ihmallerin hesabını sormak boynumuzun borcudur." diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.