Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Parti Okulu'ndan Türkiye'ye örnek çalışma: 3 konu 3 beklenti

CHP Parti Okulu'ndan Türkiye'ye örnek çalışma: 3 konu 3 beklenti

CHP Parti Okulu tarafından düzenlenen "Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi" programı kapsamında, CHP İzmir İl Başkanlığı organizasyonuyla düzenlenen törende, programa katılan üyelere sertifika verildi. Tören öncesinde eğitim çalışmaları hakkında sunum gerçekleştiren CHP İl Yönetim Kurulu Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir, “3542 CHP’li bu eğitimden geçti ve 676 tane sosyal proje üretildi. Türkiye’de eğitim konusunda ciddi çalışmalar yaptık ve Türkiye’ye örnek olduk” dedi. CHP İzmir Parti Okulu'ndan

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 15:58
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – ‘Temel Siyasi Eğitimi’ne katılan üyelere Kültür Park İsmet İnönü Sanat Merkez’inde sertifika töreni düzenlendi. Törene, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP İl Yönetim Kurulu Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir, İl yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

NEDEN YAPILIYOR DİYENLER ANLADI
CHP İl Yönetim Kurulu Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir, tören öncesinde hazırladığı sunumla çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aydemir, “İlk olarak 2012’de eğitim çalışmalarımız başladı. 2013’de devam ettik. 2013 yılının sonrasında herkes soruyordu, önümüzde seçim var neden eğitim çalışmaları yapılıyor diye. Ondan sonra eğitime katılan arkadaşlarımız neden yaptığımızı anladılar. Daha önce yapılanlardan farklı bir çalışma yapmayı düşünüyorduk. Aslında yaptıklarımız, yapılması gereken seçim çalışmalarından farklı değil. Projesini yapan arkadaşlarımız bunu çok iyi biliyorlar” dedi.



TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK
3 yıldır yapılan çalışmalarla 3542 CHP’linin bu eğitimden geçtiğini belirten Aydemir, “Genel seçim öncesi aday adaylarımıza eğitim yaptık. Arkasından sandık görevlilerinin örgütlenmesiyle ilgili bir çalışmamız oldu. Her seçim öncesinde yaptığımız sandık güvenliği eğitimleri. Başka alanlarda her ilçede ilçe başkanlıklarının yaptığı eğitimler var. 18 eğitime bizzat biz gitmişiz. 3542 CHP’li bu eğitimden geçti ve 676 tane sosyal proje üretildi. Türkiye’de eğitim konusunda ciddi çalışmalar yaptık ve Türkiye’ye örnek olduk” şeklinde konuştu.

AYDEMİR, 3 KONUYA DİKKAT ÇEKTİ
Yapılacak çalışmanı planladıktan sonra uygulama ve kontrol mekanizması eşliğinde devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Aydemir, “Eğer sistem kuruyorsanız ve sağlıklı çalışmasını istiyorsanız, yapmanız gerekenler. Planlayacaksınız, uygulayacaksınız ve kontrol edeceksiniz. Eğer aksilik varsa onu gidermek için önlem alacaksınız. Bizim partimizin çok ciddi eksiklik planlama yapıyoruz uygulamada sıkıntı yok ama ondan sonra kontrol ve önem alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Biz de bu konuda mümkün olduğu kadar destek olmaya çalıştık” dedi.



“ÇALIŞMALARDAN 3 ÖNEMLİ BEKLENTİMİZ VAR”
Yapılan çalışmalarda 3 önemli konuyu hedeflediklerini ifade eden Aydemir şunları söyledi: “Bizim de eksiklerimiz vardı. Mümkün olduğu kadar eksiklikleri gidermeye çalıştık ve bilgi paylaşım toplantıları yaptık. Dünyada paylaşıldıkça çoğalan tek şey bilgidir. Toplantıları sık sık yaptık. Yaşadığımız sorunları nasıl aşarız diye ortak akılla ortak çözümler bulduk. 3 tane çok önemli beklentimiz vardı. Söylem birliği, birlik ve dayanışma ve kişisel eğitim. Burada çok önemli bir şey vardı üst yönetimin desteğidir. İstediğiniz kadar eğitim alın yönetim bu imkanı sunmazsa olmuyor. Başta il başkanımız ve il yöneticisi arkadaşlarım, ilçe başkanları ve ilçe eğitim komisyonları olmak üzere onların desteği ile oluyor. Destekleri için teşekkür ediyorum.”




“ÖNEMLİ OLAN BİRLİKTE OLMAK”
Çalışmalar sayesinde partililerin uzun süre bir arada vakit geçirerek birbirlerini tanıdıklarını belirten Aydemir, sunumda eğitime katılanların yorumlarına da yer verdi. Çalışmalar da önemli olan bir diğer konunun ise birlikte olabilmek olduğunu vurgulayan Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü:  “45 dakikada 93 yıllık partinin tarihini anlatmaya çalışıyorsunuz mümkün burada derdimiz birlikte bir şey yapmak. İki gün sabah 9’dan akşam 6’ya kadar hiçbir CHP’li bir arada olmamıştır. Gidemezsin dedik ve çok güzel şeyler yaşadık birbiriyle küs olan konuşmayan arkadaşlar küs duracak bir şey yokmuş dedi. Hiçbir iş yapmam dediğiniz insanlarla iki gün beraber olduğunuzda insanları daha iyi tanıyorsunuz. Her eğitimden sonra sınıf sorumlusu arkadaşlar eğitimle ilgili fikir alıyorlar. Ben de oradaymışım gibi okuyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.