Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP SKM harıl harıl; Aday da küskün de sahada

CHP SKM harıl harıl; Aday da küskün de sahada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından kurulan CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) Birinci ve İkinci Bölge Koordinatörleri Aytekin Tunus ve Hatice Tatlı, SKM çalışmalarını anlattı. CHP SKM’de milletvekili adayları üçerli beşerli gruplar halinde tüm CHP örgüt mensuplarıyla sahada çalışırken, parti küskünleri de sahada çalışma için destek veriyor. Genç avukatlar ise gönüllü bir grup kurarak 24 Haziran seçimlerinde sandıklarda görevli olmak istediklerini belirterek, CHP’ye başvurdu. Aday da küskün de sahada... Avukatlar gönüllü oldu

  • Ege Postası
  • 07.06.2018 - 13:29

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-CHP İzmir İl Başkanlığı’nın kurduğu ve başında deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel ve Yekta Varnalı’nın bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) 20 kişiyi aşkın yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra her iki bölgeye atanan koordinatörlerle çalışmalarını sürdürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’ne Birinci Bölge sorumlusu olarak Aytekin Tunus’u, İkinci Bölge sorumlusu olarak Hatice Tatlı’yı görevlendirdi.

Çalışmalarına hızlı başlayan CHP SKM Koordinatörleri Aytekin Tunus ve Hatice Tatlı, milletvekili adaylarının çalışma programına dair 30 maddelik bir liste hazırlayıp, SKM başkanları ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in onayına sundu.

KOORDİNATÖRLER 30 MADDELİK ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖNERİSİNİ İL BAŞKANLIĞI’NA SUNDU

Seçmen profiline uygun hazırladıkları 30 maddelik çalışma takvimine göre hareket ettiklerini belirten CHP SKM Birinci Bölge Koordinatörü Aytekin Tunus, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde İzmir’de de yüksek oy oranına ulaşmak için gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.

AYTEKİN TUNUS: BU SÜREÇ, İZMİR’DE DE TAMAM’LANACAK

Kadın ve gençlik kolları ile ilçe örgütlerinin de ayakta olduğunu, adayların enerjisinin görülmeye değer olduğunu anlatan SKM Koordinatörü Aytekin Tunus, “Kadınlarımız sahada çok etkin. Gençlik kollarımız ha keza öyle. Seçmen profiline uygun olarak her adayın o bölgede etkili ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Tabii son değerlendirmeyi sürecin sonunda yapmak lazım. Halk karar verecek. Adaylarımız çok enerjik, herkes harıl harıl çalışıyor. Tüm örgüt ayakta. Muharrem Beyin heyecanı ve rüzgarı İzmir’i de etkiledi. Çok iyi bir sonuç bekliyoruz. İzmir’de de tamam’lanacak süreç” değerlendirmesini yaptı.

TUNUS, ADAYLARIN METRO VE TRAMVAYLARA BİNEREK HALKIN İÇİNDE ÇALIŞMA YAPACAĞINI ANLATTI

Öncelikle seçmen profilini çıkardıklarını, seçmen ve adayların fotoğrafını çektiklerini ve örtüşen noktaları birleştirdiklerini kaydeden Aytekin Tunus, çalışma prensiplerinin doğru, verimli ve etkili çalışmak üzerine kurulu olduğunu belirterek, milletvekili adaylarının metro ve tramvay seyahatleri yapmak gibi farklı etkinliklerle de halkla buluşmasını sağlayacaklarını kaydetti.

KOORDİNATÖRLER, 30 MADDEDEN OLUŞAN BİR ÇALIŞMA PROGRAMINI İL BAŞKANLIĞINA SUNDU

CHP SKM Birinci Bölge Koordinatörü Tunus, “Olması gerekenler konusunda 30 maddelik bir çalışma programı hazırladık. Yönetici arkadaşlara sunduk. Onlar da aday profiline göre program hazırlıyorlar. Yani önce bir çalışma taslağı hazırladık. Önceki seçim deneyimlerimize dayanarak hazırladığımız taslağı il başkanımıza, il yönetimine ve SKM başkanlarına sunduk. Seçmen ve adayın fotoğrafını çektik, örtüşen noktaları birleştirdik. Doğru, etkili ve verimli çalışmak, sonuç elde etmek adına hareket ediyoruz. Örneğin işçi ve göçmen ağırlıklı bölgelere o profile uygun adayları, Doğu ve Güneydoğulu, Karadenizli, Orta Anadolulu seçmenin bulunduğu bölgelere de ona uygun adaylarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

İKİNCİ BÖLGE KOORDİNATÖRÜ HATİCE TATLI, İNCE’NİN HERKESE HEYECAN VE MOTİVASYON VERDİĞİNİ BELİRTTİ

CHP SKM İkinci Bölge Koordinatörü olan aynı zamanda CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi de olan Hatice Tatlı da, 1977 seçimlerinden bu yana bu kadar enerji dolu, heyecanlı, istekli bir seçim dönemi görmediğini dile getirerek, bunda Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’nin örgüt içinden gelen bir isim olması ve performansının etkili olduğunu söyledi:

“1977 seçimlerinde dağlara, taşlara Karaoğlan diye yazdığımız o seçimlerdeki heyecanı duyuyorum. Demek ki olacak. Türkiye’nin geleceğinin oylandığı bir seçim olması nedeniyle önemli. Açıkçası bir önceki seçimdeki Sayın Ekmeleddin Bey’de değil heyecan duymak mutsuzluk duydum. Kendisiyle İzmir’de bir gün çalıştım ama mutsuz bir biçimde çalıştım. Ancak Muharrem İnce ile beraber yüksek bir motivasyon ile çalışıyoruz. Sayın İnce ile Kırcaali’ye bile gittim. Oradaki insanların sevgi seli görülmeye değer. Oradan çok oy gelmez deniyor. Mesele oradan çok oy gelmesi değil ki. Orada 60-70 bin nüfus var ama Türkiye’de yaklaşık bir milyon Kırcaali’li var.”

TATLI: ADAYLARIMIZ ÜÇERLİ, BEŞERLİ GRUPLAR HALİNDE SAHADA GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Sabah saatlerinde geldikleri SKM’de akşam 19.30’a kadar programları organize etmek ve merkeze gelen İzmirlilere partilerinin seçim beyannamesini ve Cumhurbaşkanı Adayları Muharrem İnce’ye neden destek verilmesi gerektiğini anlattıklarını kaydeden CHP SKM İkinci Bölge Koordinatörü Hatice Tatlı, çarpıcı etkinliklere imza atacaklarını kaydetti:

“Sabah yaklaşık 10’da geliyoruz. Akşam 19.30’a kadar buradayız. İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımızla beraber programları hazırlıyor. Biz de tecrübelerimize dayanarak ‘burada şu, şurada şu olsa iyi olur’ gibi önerilerimizi sunuyoruz. Milletvekili adaylarımız üçer beşer kişilik gruplar halinde sahada örgüt mensuplarımız ve ekipleriyle çalışıyor. Koordinasyon kurulundaki arkadaşlarımız ve il yöneticilerimizin de onayıyla adaylarımızın tramvay ve metrolara binmesi gibi farklı çalışmalar da yapacağız.”

TATLI KÜSKÜNLERİN DE SAHAYA İNDİĞİNİ BELİRTTİ

SKM’ye gelen vatandaşlara da vakit ayırıp tek tek ilgilendiklerini dile getiren  Tatlı, daha önceki seçimlerde çeşitli nedenlerle partiye küsen insanların da geri dönerek, 24 Haziran seçimleri için çalışmak istediklerini kendilerine ifade ettiklerini de açıklayarak, küskünlerin de sahaya inerek çalışmaya başladığını söyledi:

“Vatandaşlar buraya gelip önerilerini sunuyorlar, onları dinliyoruz, önerilerini not alıyoruz. Yine önceki seçimlerde çeşitli nedenlerle partiyle bağları kopan, azalan ya da küskün olan arkadaşlarımızdan oluşan büyük bir grup var. Onlar buraya gelerek, 24 Haziran seçimleri için çalışmak istediklerini aktardı. Biz de olumlu karşıladık. Hangi ilçede çalışmak yapmak istiyorlarsa, istedikleri broşür, afiş gibi materyallerden oluşan lojistik desteği veriyoruz. Gönüllü çalışma yapıyorlar onlar da. Bu da bizi çok memnun etti.”

GENÇ AVUKATLARDAN OLUŞAN GÖNÜLLÜ BİR GRUP DA SANDIKLARDA GÖREV ALMA BAŞVURUSUNDA BULUNDU

CHP SKM İkinci Bölge Koordinatörü Hatice Tatlı, genç avukatlardan oluşan gönüllü bir grubun da kendilerine gelerek çalışmalara katkı koymak ve sandık başlarında görev almak istediklerini de açıklayarak, “Genç avukatlardan oluşan gönüllü bir grup, okullarda görev almak istediklerini belirtti. ‘Biz katkı koymak istiyoruz’ diyorlar. Bu grup İzmir’de dalga dalga büyümeyi hedefliyor. İlçe başkanlıklarımız onlara kart verip sandık müşahidi olmasını sağlayacak. Çalışmaların nasıl yürüyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek” açıklamasını yaptı.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.