Dolar 34,2460
%0.07
Euro 37,6310
%0.41
Altın 2.873,130
%0.12
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Silivri kararını tanımıyor!

CHP Silivri kararını tanımıyor!

CHP yönetimi Ergenekon davasında mahkeme heyetinin aldığı kararları eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 16:31
İSTANBUL - CHP’li yöneticiler ve 62 milletvekilinin izlediği Ergenekon davasının karar duruşmasında ceza yağdı. Konuya ilişkin olarak basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri mahkeme heyetinin aldığı kararı tanımadıklarını açıkladılar.

OLMAYACAK İNSANLAR YAN YANA GETİRİLDİ


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akif Hamzaçebi, “5 yıldır süregelen Ergenekon davası bugün sonuçlandı. CHP olarak 62 milletvekilimizle karar duruşmasını izledik. Karar CHP açısından sürpriz olmadı. 5 yıl önce verilen karar bugün Türk kamuoyuna hediye edildi. Bu kararla demokrasi, insan hakları gibi kavramlar ayaklar altına alındı. 12 Eylül döneminin işkencecileri bugün savcılık iddianameleri ve mahkeme kararları alınmıştır. Yan yana gelmesi mümkün olmayan bir çok kişi yan yana alınmıştır. Bilim adamları, gazeteciler, aydınlar, AKP karşısında fikir beyan eden kişiler bir araya getirilmiştir Danıştay saldırganlarıyla.

ÖRGÜTÜN LİDERLERİ BELLİ DEĞİL

Ergenekon adında uydurulan örgütün liderleri hala belli değildir. Bir örgüt yaratılıyor, örgütün lideri yok. Bu kişilerin, aydınların, gazetecilerin milletvekillerinin rehine alınması kararıdır. Bu bir mahkumiyet kararı değildir. Bugün bu kararı zafer olarak görenler bilsin ki bu karar milleten dönecektir; bugün bu kararla hapis cezasına çartptırılanlar var. Milletin desteği ile bu kararlar çöp sepetine atılacaktır.

KARARLA TSK’YA GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENMİŞTİR

İnsanların beraat etmesi gereken yerde müebbet hapis cezası veriyorsanız uygun m? Babakan’ın göreve getirdiği ve itimat ettiğini dillendirdiği kişi terör örgütü lideri olarak mahkum ediliyor. Başbakan’ın kefilim dediği Genelkurmay Başkanı’nı müebbet hapse mahkum etmiştir. Bu TSK’y verilmek istenen bir gözdağıdır ve kabul etmek mümkün değildir. Bu arkadaşlarımız mahkum değildir, rehinedir” şeklinde konuştu.

ONLAR TUTUKLU DEĞİL, REHİNEDİR

Ergenekon’da bu kadar çok ceza kararının çıkmasının PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için pazarlık ürünü olarak tutulduğunu belirten Muharrem İnce, “Acıya kurşun işlemez, bu böyle bilinsin. Savcısının Başbakan olduğu, tanığının Şemdin Sakık, jandarmasıın Hüseyin Avni Mutlu oldğu mahkemeden başka bişey beklenmezdi zaten. Onlar tututuklu değil, rehinedir. Onlar Öcalan’ın özgürlüğünün pazarlık konusudur. Öcalan’ın serbest bırakılması için ağırlaştırılmış müebbet cezaları verilmiştir.

Türkiye’de hukuk bitmiştir, adalet, hukuk ve insalık yoktur. İnsanların en temel güvencesi olan seyahat özgürlüğü yok bu ülkede. Yolları gördünüz. Salon farklı mıyd? Ayakkabılarımızı çıkarmamızı istediler, çıkarmadık. Mahkeme Başkanı’nı kararı okurken görmeliydiniz. Oradan bağırdık, insanların hayatını konuşuyoruz. 20-40 yıl ceza okuyorsunuz, dalga geçiyorsunuz. Ses düzeni bile kuramayan mahkeme adaleti hiç kuramaz. Beyzbol sopasıyla hizaya gelenler Türkiye’de yargıyı hizaya getirdiler. Biz bu kararı tanımıyoruz. CHP olarak millet bunun hesabını soracaktır diyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

BU KARAR ÇOK KISA BİR SÜREDE DÖNECEKTİR

Mahkemenin kararlarının kamu vicdanında kabul görmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Engin Altay “Burada darbe yalanı ile bir hukuk talanı yapılmıştır. Demokratik sistemimizde artık yasama yürütme yargı yerine oligarşi vardır. Bu kararların hukukla bir ilgisi yoktur. Bugün burada tam anlamı ile yaşanan hukuk garabetidir. Milletimiz rahat olsun, bu karar çok kısa bir sürede dönecektir” şeklinde konuştu.

ESAS DARBEYİ MAHKEME YAPTI


Mahkeme eliyle darbe yapıldığını kaydeden Bülent Tezcan ise, “Okyanus ötesinden Türkiye’deki rantçı organlar darbeyi yargılıyoruz yalanı adı altında bambaşka bir darbe yapmıştır. Silivri’deki mahkemeler de bu darbelerin aktörü olmuştur. Nemrut Mustafa’ya haksızlık etmişiz. Nemrut Mustafa’nın dergahından daha büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.