Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP adayları İZSİAD’a projeleri anlattı

CHP adayları İZSİAD’a projeleri anlattı

İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 7 Haziran seçimlerine yönelik başlattığı İZSİAD Dinliyor toplantılarının ikincisinde CHP İzmir Milletvekili adayları konuk oldu İzmir'de 'Patronlar Kulübü'

  • Ege Postası
  • 13.05.2015 - 14:19
İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 7 Haziran seçimlerine yönelik başlattığı İZSİAD Dinliyor toplantılarının ikincisinde CHP İzmir Milletvekili adayları konuk oldu. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel, Tacettin Bayır, Turgay Bozoğlu, Kamil Okyay Sındır, Ali Engin, Ednan Arslan, Sabri Ergül ve CHP İl Başkanı Bedri Sertel katıldı. Kahvaltı sonrasında Büke ve diğer adaylar ekonomi konusunda görüşlerini, İZSİAD Üyeleriyle paylaştı. Böke, “Teşvik sistemi İzmirlilere ‘fabrikanı sök başka yere git’ diyerek kenti cezalandırıyor” ifadelerini kullandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, ‘’Bugün yüreğimizi dağlayan Soma Maden Faciası’nın birinci yıldönümü. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen bir yıl içinde değişen bir şey olmamasından dolayı da üzüntülerimi belirtiyorum. Bugün İZSİAD Dinliyor toplantılarının ikincisinde CHP adaylarını ağırlıyoruz. Katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

CHP’nin seçim programını ve ekonomi konusundaki projeleri sözcü olarak anlatan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullara rağmen işadamlarının başarısı sayesinde yüzde 2 büyüdüğünü söyledi. İzmir’in teşvik sisteminde de büyük sorun yaşadığını anlatan Böke, sanayicinin ihtiyaç duyduğu arsalar konusunda teşvik ve desteklerin verileceğini kaydetti.İzmir’in sıkıntı yaşandığı bölgesel teşvik sistemini değiştireceklerini dile getiren Böke, “Haksızlığı siz zaten çok iyi biliyorsunuz o nedenle bunu size anlatmaya gerek yok. Bu teşvik sistemi İzmirlilere, ‘Sen fabrikanı sök başka yere git’ diyerek kenti cezalandırıyor. Ama önemli olan sanayicinin nerede yatırım yaptığı değil, yüksek katma değerli ve ekolojik ürünler meydana getirmesidir. O nedenle coğrafyası nedeniyle cezalandırılan değil yaptığı iş nedeniyle ödüllendirildiği bir sistem getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDİYOR”
Hükümetin ve siyasetin gündeminin ‘yaşanabilir bir ülke’ yaratmak olduğunu aktaran Böke, “Fakat bugün iş yapmayan ve diğer kişilere de iş yaptırmayan bir anlayış var. Tıpkı Türkiye’nin dünyada en fazla üretim yapan ilk 15 ülke arasında yer alırken bugün bu başarısını sürdüremedi. İzmir’de tıpkı ülkemiz gibi her geçen gün geriye gidiyor. Bizim artık tekrar nasıl bir üretim yapacağımızı ortak bir noktada kurgulamamız ve bunu merkeze alarak hareket etmemiz şart. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların yüzde 60’ı imarla ilgili. Bizim Bakanlar Kurulu’nun imarla işi olmayacak. Başta sanayi olmak üzere tüm sektörleri inşaata iten bir anlayış var. Bakanlar Kurulu’nun imarla işi olmamalı. Biz ise artık imarla değil sanayi üretimim artmasıyla ilgileneceğiz. Artık nitelikli, kaliteli ve verimli üretim yapmalıyız. İktidara geldiğimizde ilk işimiz Avrupa Birliği (AB) ile kapalı olan fasılları açmak olacak. AB’ye uyum kapsamında ihale kanunu faslı açılmıyor. Hükümet şu anda bu gücü kaybetmek istemediği için bu faslı açmıyor. Biz ilk günden fasılların açılmasını sağlayacağız. Ayrıca siyasi ahlak yasasını da çıkaracağız. İktidara geldiğimizde kesin hesap komisyonu kurup, bunun denetimini de ana muhalefet partisine vereceğiz’’ diye konuştu.
Toplantıda diğer adaylarda ekonomi konusunda ki görüşlerini aktardı. Adaylardan Turgay Bozoğlu, özellikle bilişim sisteminin teşvik edilmesine yönelik projeleri olduğunu ve İzmir’in Silikon Vadisi olmasını planladıklarını söyledi. Tacettin Bayır, İzmirli bir sanayici olarak sorunları bildiğini ve çözmek için çalışacağını sözlerine ekledi. Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel’de özellikle asgari ücrette vergi ve SSK yükünü ortadan kaldıracaklarını taahhüt etti.
Soru cevap bölümünün ardından İZSİAD Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, konuklara günün anısına birer plaket vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.