Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de aday listeleri belli oldu!

CHP'de aday listeleri belli oldu!

İzmir'den 7 Haziran'da meclise her iki bölgeden 6'şar milletvekili gönderen CHP, 1 Kasım için listesinde önemli bir değişikilik yapmadı. 2. bölge 6. sıra adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel, aynı sıradan aday gösterildi. O sıradan milletvekili seçilen Kamil Okyay Sındır ise 7. sıraya geriledi. CHP, 1. Bölge ve 2. Bölge'de başvuru yapmayan üç ismin yerine yenilerini yazdı. CHP listeleri YSK'ya teslim etti

  • Ege Postası
  • 18.09.2015 - 08:01
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- CHP'de merakla beklenen aday listeleri MYK ve PM'nin ardından belli oldu. CHP'nin 7 Haziran'da her iki bölgeden 6'şar vekil çıkardığı İzmir'de büyük bir değişiklik olmadı. 1 Kasım için milletvekili aday listelerinde 7 Haziran'a göre 4 yeni isim eklendi.

SERTEL  LİSTEDE
7 Haziran'da adaylığı YSK kararıyla düşen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel, önseçim sonucu yer alması gerektiği 2.Bölge 6. sıradan listeye eklendi. 7 Haziran'da vekil seçilen Kamil Okyay Sındır, Sertel'in eklenmesiyle 7. sıraya geriledi. Sertel'in listeye yazılmasıyla 6. sıranın üstündeki tüm isimler birer sıra geriye kaydırıldı. 

İzmir listesinde ayrıca iki bölgede adaylık başvurusu yapmayan isimlerin yerine kadın ve gençlik kotası göz edilerek yeni isimler eklendi.


KÖKKILINÇ VE CÖMERT
1. Bölge'de ise adaylık başvurusu yapmayan Sabri Ergül ve Turgay Bozoğlu'nun yerine listeye Nilay Kökkılınç ve Emir Cömert eklendi. Kökkılınç 12. sıra, Cömert 13. sıraya yazıldı. 2. Bölge'de ise adaylık başvurusu yapmayan Taha Okan'ın yerine listeye Sibel Parmaksız eklendi. Parmaksız 2. Bölge'de 12. sırada yer alacak.

BÜYÜK DAVANIN AVUKATLARINDAN
Uzun yıllardır Konak'ta siyaset yapan Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Davasının avukatları arasında yer alıyordu. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e yakınlığıyla bilinen Cömert bir dönem gençlik kolları başkanlığına aday olmuştu.  Genel Merkez Parti Okulu Eğitmeni Parmaksız, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'a danışmanlık yapıyor.

PM'DEN ÇIKTILAR, LİSTEDE YOKLAR 
CHP'de dün gece yarısına kadar süren Parti Meclisi toplantısında şekillenen listede yer alan iki isim YSK'ya teslim edilen listede yer almadı. Birinci bölgede Cem Yıldırım, ikinci bölgede de Nevzat Kavalar resmi aday listesine giremedi.


SUSAM KARŞI ÇIKTI AMA…  
Öte yandan Parti Meclis Üyesi Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın toplantıda Sertel’in Kamil Okyay Sındır’ın gerisine yazılmasını istediği öğrenildi. Parti ise öneriyi kabul etmezken Sertel’i önseçimden çıktığı 6.sıraya, Sındır’ı ise 7.sıraya koydu.

İŞTE CHP'NİN  İZMİR ADAYLARI


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.