Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de başkanlık bilmecesi; Bornova'da koltuk boş kaldı

CHP'de başkanlık bilmecesi; Bornova'da koltuk boş kaldı

CHP Genel Merkezi’nden örgütlere gönderilen genelge, İzmir’de sancı yarattı. Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan, başkanı istifa eden örgütlerde seçim ya da atama yapılmaması talimatını içeren genelge nedeniyle, Bornova’da koltuk boş kaldı. Öte yandan yeni başkanını seçen Ödemiş için ise seçimin ‘Yok hükmünde’ olduğu iddia edildi. Koltuk boş kaldı

  • Ege Postası
  • 02.05.2018 - 15:10

HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI-  CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen yerine yeni başkan seçilmedi. Örgüt başkansız kalırken, Ödemiş’te yeni başkanı belirlemek için yapılan seçimin ise geçerli olmadığı öne sürüldü.  

Nevzat Kavalar’ın istifa etmeden önce yerini İlçe Başkan Yardımcısı Selma Nalbantoğlu’na bırakmak istediği, ancak Nalbantoğlu’nun “Ben de milletvekili adayı olacağım" diyerek istifa etmesiyle Kavalar’ın yerine kimin geleceği merak konusu oldu.  Kulislerde yönetimden Ali İhsan Bayar ve yönetim dışından Osman Koçanalı, ilçe başkanlığı için konuşulan isimlerin başında gelirken, aradan geçen sürede yeni başkanı belirlemek için seçim yapılamadı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nden gönderilen genelgede milletvekili genel seçiminde aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden il ve ilçe başkanlarının yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim/atama yapılmamasını, görev yerlerinin kesinlikle doldurulmamasının istendiği, bu nedenle Bornova'da seçim yapılamadığı ifade edildi.

Ancak Kavalar gibi milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in yerine Mehmet Kiremitçi'nin seçilmesi dikkat çekti.

SEÇMEYİN, BEKLEYİN

Bornova’da seçimin ne zaman yapılacağı ve başkanlığa kimin geleceği sorusuna yanıt aranırken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in “CHP Bornova İlçe Başkanı’nı seçmeyin, bekleyin” dediği ileri sürüldü. Yücel’in istifa eden ilçe başkanlarının yerine kimsenin seçilmemesi için talimat verdiği, buna rağmen CHP Ödemiş’te Mehmet Kiremitçi’nin başkan seçildiği iddia edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.