Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de bu fotoğraf tartışma konusu oldu

CHP'de bu fotoğraf tartışma konusu oldu

CHP'li 12 ilçe başkanının Aydın’da saldırıya uğrayan Bülent Tezcan’ı ziyaretinde çekilen boş yataklı fotoğraf CHP'de gündem oldu. Başkanların Tezcan ile görüşmediğini sosyal medya üzerinden iddia eden CHP İzmir İl Eski Başkanı Kemal Karataş'a ilçe başkanlarından tepki yağıyor. CHP'de bu fotoğraf tartışma konusu oldu

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 14:39

EGE POSTASI - Geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret için Aydın'a giden İzmir'den 12 ilçe başkanının ziyaretle ilgili paylaştığı fotoğraf olay oldu.

CHP İzmir İl Eski Başkanı Kemal Karataş, fotoğrafta Bülent Tezcan yerine boş bir yatak olması nedeniyle CHP'li ilçe başkanlarının aslında Tezcan'la görüşemediği, Tezcan'ın ilçe başkanları gelmeden bir süre önce Ankara'ya nakledildiği sosyal medyadan fotoğrafı paylaşarak öne sürdü.

Karataş'ın iddiası sosyal medyada gündem oldu. İlçe başkanları Tezcan'la görüştüklerini, Karataş'ın iddiasının yalan olduğunu sosyal medya hesapları aracılığıyla duyurdu. Bazı partililerde Karataş'ın iddiası üzerinden ilçe başkanlarını eleştirdi. Tartışma sosyal medyada büyüdü. 


KARATAŞ YİNELEDİ

Karataş, ilçe başkanlarının Tezcan'la görüşmediği iddiasını sosyal medyadaki hesabından başkanların iddiayı yalanlamalarına rağmen yinelerken, başkanların hastanedeki taziye defterine imza atarkenki fotoğrafı paylaşarak, " Madem görüştünüz, geçmiş olsun dediniz, anı defterine niye yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

FIRAT'TAN TEPKİ
Karataş'ın iddiasını yinelemesi üzerine  ilçe başkanlarından en detaylı açıklama ve Karataş'a tepki Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat'tan geldi. Fırat sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

"Dün sosyal medyada ve basında Urla İlçe Başkanımız sosyal medya hesabından alınan bir resim üzerinden 12 ilçe başkanını karalayan ve itibarsızlaştımak isteyen paylaşımlara ve gerçek dışı yazılanlara karşı bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Bir silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan ve aydın adnan menderes üniversitesi hastanesinde yatmakta olan CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan'ı, ilçe örgütlerimiz adına ilçe başkanları olarak geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.
- ziyaret saatimiz 12:50 civarıdır.
- danışman ali bey bizi karşıladı
- içeride küçük bir işlem yapılıyor. yaklaşık 1.300 kişi ziyaret etti. doktorlar ziyaretçi almayalım demişti. isterseniz ziyaretçi defterine yazın, ama ben birazdan kendisine de sorayım dedi.
- beklerken ziyaretçi defterine bizzat ben tüm ilçe örgütlerimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi yazdım ve sırası ile ilçe başkanlarımız defteri imzaladılar.
- imzalama devam ederken, sayın bülent tezcan'ın danışmanı geldi ve sayın genel başkan yardımcımız sizleri bekliyor, kısa olarak kapıdan hemen geçmiş olsun dileklerinizi iletin dedi.
- 12 ilçe başkanı içeriye girdik resimde görülen yerde durduk. odada 2 yatak vardı, köşedeki (resimde uç kısmı görülen) yatakta sayın genel başkan yardımcımız yatmaktaydı.
- tüm arkadaşlarımız geçmiş olsun dileklerini ilettiler. danışman ali bey kendisine uzatılan bir arkadaşımızın cep telefonu ile yatağın arka kısmından resim çekti. 2-3 dakika kadar odada kaldıktan sonra ayrıldık.
- odadan çıktıktan sonra deftere imza atmayanlar da imzalarını attı ve hastaneden ayrıldık.
Yaşananların tamamı bu kadardır.
Bizim ziyaretimizden 3-4 saat sonra da sayın genel başkan yardımcımız taburcu edilerek ankara'ya gitmiştir.
Ülkemiz yangın yerine dönmüş, akepe faşizmi şiddetini artırarak devam etmekte iken geçmişte de il başkanlığı yapmış bir kişinin daha örnek davranışlar göstererek birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek açıklama ve çalışmalar içerisinde bulunması gerekirken partimize zarar verecek ilçe başkanlarımızı karalayan bir girişim içerisinde bulunmasını çok şiddetle kınıyoruz.
Sayın il eski başkanı... yazmadan önce..
- sayın Bülent Tezcan'a sorabilirdi..
- 12 ilçe başkanına sorabilirdi...
- danışman ali beye sorabilirdi...
- oradaki görevlilere sorabilirdi...
- resmi inceleyebilirdi... objektife bakan yok veya bunların hiçbirini yapmasına gerek olmadan iyi bir Cumhuriyet Halk Partili gibi davranması ve hareket etmesi yeterli olacaktı. Bu asılsız paylaşım ve basına yansıyan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı kamu oyu ve halkımıza saygı ile duyurulur."

NE OLMUŞTU'

Aydın'ın Efeler ilçesinde 29 Ekim akşamı meydana gelen olayda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bir grup partiliyle birlikte yemek yediği sırada aynı restoranda bulunan Alparslan Sargın ile bir süre sözlü tartışma yaşamış ve daha sonra Sargın silahla Tezcan'a bir el ateş ederek sağ baldırından yaralamıştı. Ardından hastaneye kaldırılan Bülent Tezcan, dört günlük tedavi sürecinin ardından 2 Kasım Çarşamba günü Ankara'ya gönderilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.