Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de büyük sıkıntı!

CHP'de büyük sıkıntı!

CHP, yerel seçim kampanyasını 28 Şubat'ta Eskişehir'den başlatmayı planlıyor. Kılıçdaroğlu'nun 50 ilde miting yapmayı planladığı da ifade edildi. CHP'de belediye meclis üyeliklerinde de Gezi mağdurlarından çok azının yer alması ise partide tepki çekti.

  • Ege Postası
  • 21.02.2014 - 12:27
CHP, yerel seçimlerde adayların ilan edilmesinin ardından şimdi kampanyayı başlatmayı planlıyor. Yapılacak büyük bir toplantı ile önce seçim bildirgesi açıklanacak, daha sonra da mitingler başlayacak. CHP mitinglerinin 28 Şubat'ta Eskişehir'den mitinglerin başlayacağı belirtilirken 81 ilde "süre darlığı" nedeniyle miting yapılamayacağı yaklaşık 50 ilde miting yapılacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu daha önce Bartın, Manisa, Gaziantep, Kocaeli'de aday tanıtım toplantılarına katılmıştı. CHP'nin güçlü olduğu yerlerde miting yapacak Kılıçdaroğlu, partisinin kazanmasının zor olduğu il ve ilçelere ise gidemeyecek. CHP'nin Doğu'da da Tunceli, Elazığ, Diyarbakır, Kars illerinde miting yapacağı kaydedildi.
GEZİ MAĞDURLARI UNUTULDU
CHP'nin belediye meclis üyelik adaylıklarında da sürpriz yaşandı. Gezi olaylarında yaralanan ve gözünü kaybeden bazı mağdurların İstanbul ve Ankara'dan aday gösterilmesi beklenirken Ankara'da polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük Yenimahalle’den, polisin attığı boyalı mermiyle gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren’i Mamak’tan aday gösterildi.

Her iki ismin de alt sıralarda olduğu ve CHP'nin kazanması halinde seçilebileceği ifade edildi. Kafasına gaz fişeği atılan Dilan Ece Yıldız’ın Çankaya’dan listeye alınması beklenirken bu gerçekleşmedi. Yine yüzüne isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan Davut Yıldız'ın ise Etimesgut'tan aday gösterilmesi beklenirken yıldız da listeye giremedi.
İstanbul'da da gezi olaylarında yaralanan bazı isimler listeye giremedi. Gaz fişeği isabet edip gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya Bahçeşehir'den plastik merminin isabet etmesi sonucu gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici de Güngören'den aday gösterildi. Bu 2 isim dışında listelerde yer alması beklenen Hülya Aslan, Uğur Yıldırım, Murat Can Top, Burak Ünveren, Selim Polat, Okan Özçelik, Hakan Barış Yaman, Orhan Şahin, Sarp Vahabi ise listelerde yer bulamadı.
TÜZÜK SIKINTISI
30 Mart yerel seçimlerine yönelik sancılı aday belirleme sürecini aşıp kampanyaya odaklanmaya çalışan CHP yönetimi yerel seçim sürecinde sürpriz bir sorunla karşı karşıya kaldı. CHP'nin kazanma ihtimali "ucu ucuna" olan bazı iller ile kazanma ihtimali sıfıra yakın bazı illere gönderilen bütçelerin aynı olması adayları da isyan ettirdi. Manisa, Balıkesir, Bursa gibi AKP ile baş başa olunan yerler ile kazanılması zor görünen Şanlıurfa, Van gibi illere aynı oranda bütçe gönderilmesi üzerine adaylar genel merkeze tepkilerini iletti. Genel merkez ise tüzük gereği nüfusa göre parasal dağıtım yapıldığını ifade etti. CHP yönetimi şimdi soruna çözüm arıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.