Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gözler 14 Nisan'a çevrildi: İzmir kimi destekleyecek'

CHP'de gözler 14 Nisan'a çevrildi: İzmir kimi destekleyecek'

CHP’de 14 Nisan’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Gençlik Kurultayı öncesinde İzmir’in fotoğrafı netleşti. Kurultaya günler kala bir çok il başkanlığı tam kadro olarak destekleyeceği adayı açıklamaya başlarken İzmir’de parçalı yapı dikkat çekiyor.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 13:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı kararla 14 Nisan’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Gençlik Kurultayı öncesinde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ve CHP Gençlik Kolları eski Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın adaylığını açıklamasının ardından Emir Cömert de adaylığını açıkladı.

ÜÇ ADAY YARIŞACAK

Üç adayın yarışacağı kurultayda İstanbul ve Ankara’dan sonra önemli bir rol üstlenecek İzmir’de de fotoğraf netleşti. Yeni başkanın çok az farkla ipi göğüslemesinin beklendiği kurultaya 26 delegeyle katılacak olan CHP İzmir 14 Nisan’daki olağanüstü kongreye parçalı yapıyla gidecek.

BASIN TOPLANTISI ‘BÖLÜNDÜ’ YORUMLARINI GETİRMİŞTİ

CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu'nun kurultay (olağanüstü kongre) kararı alması sonrası İzmir’de bazı ilçe örgütleri,il yöneticilerinin de katılımıyla Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan’a destek vermek adına basın toplantısı düzenlemişti. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan ve örgütün yarısının toplantıda yer almaması ‘kurultay öncesi CHP İzmir Gençliği bölündü’ yorumlarını da beraberinde getirmişti.

KIRAN VE ÖNAL YILDIZ’I DESTEKLİYOR

Kurultaya günler kala bir çok il başkanlığı tam kadro olarak destekleyeceği adayı açıklamaya başlarken İzmir’de parçalı yapı dikkat çekiyor. Konak ve Karabağlar örgütlerinin başını çektiği ve 7 delegeden oluşan yapının Emre Doğan’ı destekleyeceği öğrenildi. İzmir’li MYK üyeleri Nazlı Kıran ve İrfan Önal ile İl Başkanı İbrahim Soydan’ın beraber hareket ettiği delegelerse İrfan İnanç Yıldız’a destek verecek.

MYK ÜYERLİĞİ BEKLEYENLER VAR

Kurultay da MYK üyeliği bekleyen isimlerde olacak. Geçtiğimiz kongrede ismi MYK üyeliği için geçen ancak MYK üyesi olamayan Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz’la birlikte 5 delegenin hareket ettiği bu isimlerin kurultay gününe kadar gerçekleştireceği görüşmeler neticesinde kime oy atacaklarına karar verecekleri ifade edildi. Çiğli’den kurultay delegesi olan ve MYK üyeliği bekleyen Şahin Çalı’nın birlikte hareket ettiği yapının Emre Doğan’a destek vermesi bekleniyor.Yine MYK üyeliği bekleyen Özkan Tice’ninde MYK üyeliği için nabız yokladığı ve kendisiyle birlikte hareket eden delegelerle beklentisinin gerçekleşeceği yönde oy kullanacakları öğrenildi.

PM ÜYESİ AKDOĞAN KULİS YAPTI

CHP’nin 34. Olağan Kurultayı'nda Gençlik Kolları kotasından seçilen PM üyesi Umut Akdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Buca’da katıldığı ‘gençlik ve siyaset’ adlı panel sonrası mevcut başkan Emre Doğan için kulis çalışmaları yaptığı öğrenildi. Doğan için kulis çalışmaları yürüten diğer isimler ise Konak eski Gençlik Kolu Başkanı Tarık Akbaba ve il yöneticisi Refika Karatay… İzmirli MYK üyesi İrfan Önal’ın da birkaç gün içinde İzmir’e gelerek delegelerle İrfan İnanç Yıldız’a destek verilmesi yönünde görüşmeler yapacağı öğrenildi.

CÖMERT İZMİR’E GELDİ
Adaylardan süreçte İzmir’e gelen tek isimse Emir Cömert oldu. Belli başlı yapılarla görüşmeler yapan Cömert’e özellikle Buca’dan delege olan isimlerle görüştüğü daha sonra da Manisa’ya geçtiği öğrenildi. Cömert’e şuana kadar İzmir’den destek veren tek isimse Bergama’dan kurultay delegesi olan Mertcan Malkoç…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.