Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gündem Kılıçdaroğlu'na yönelik o sözler: Çıray'a çifte mesaj!

CHP'de gündem Kılıçdaroğlu'na yönelik o sözler: Çıray'a çifte mesaj!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray son dönemde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'eleştirel' çıkışlarıyla dikkat çekerken, CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'den Çıray'a mesaj geldi. CHP'de gündem Kılıçdaroğlu'na yönelik o sözler

  • Ege Postası
  • 28.03.2016 - 15:18
EGE POSTASI - CHP'de parti içi çıkışlarıyla dikkat çeken İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik “Muhalefet yükselemiyorsa siyaset tıkanmıştır. Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var” demesi gündeme oturdu.

"ÇIRAY: İKİ PARTİDE DE YENİ LİDERLERE İHTİYAÇ VAR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Çıray'ın son dönemde partiyi ve Genel Başkan Klıçdaroğlu'nu kamuoyunda tartıştıracak mesajlar vermesi üzerine CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'den Çıray'a mesaj ve çağrı geldi.

SINDIR: MOTİVASYONU BOZACAK SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİL

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çıray'ın Genel Başkan'a yönelik parti içi 'değişim' mesajları veren çıkışlarıyla ilgili şunları söyledi;

"Aytun Bey'in geçmişten günümüze bürokraside de siyasette de yaptığı başarılı çalışmalar ortadadır. Partimizde Genel Başkanımızla birlikte uzun yıllar mesai yaptı. Bu çabaları takdirle karşılarım ama ülkenin içinde bulunduğu durum ortada. Yargı elden gitmiş...Şehit haberleri geliyor. Kaos bunalım var. Böyle bir süreçte muhalefet partisi liderini hedef alan açıklamalar üstelik partinin vekili tarafından yapılıyorsa doğru değil. Sayın Çıray parti ve örgüt adabını iyi bilen bir siyaset adamıdır. Böyle düşünceleri var ise nerede, ne zaman, ne şekilde ifade edileceğini iyi bilir. Düşüncelerini ifade etmesine saygı duyarım ama yerinin mekanın basın yolu olmadığını düşünüyorum. Ülkenin bu gündeminde yapılan açıklamalar doğru değil. Üzüntü duydum. Son derece başarılı olduğunu düşündüğüm, örgütü en alt kademeden en üst kademeye kadar herkesi harekete geçirmiş bir Genel Başkanın ve bütün örgütün heyecanlı motivasyonunu bozacak söylemler doğru değil. Parti tüzüğüne göre de doğru değil." 

YÜKSEL ÜLKENİN BULUNDUĞU DURUMA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'nin olağanüstü günler yaşadığına dikkat çeken İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, "Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Her gün şehit haberleri geliyor. İzmir'e her gün şehit ateşi düşüyor. Bir anne şehit oğlunun acısına dayanamayarak hayatını kaybetti. Türkiye'de bu acılar dışında kamplaşmalar ayrışmalar, tacizler yaşanıyor. Kadına karşı şiddet artmış durumda. il başkanımızı dövüyorlar. Her gün canlı bomba korkusuyla yaşıyor vatandaşlar. İnsanlar umutsuzluk içinde...İktidardan umutlarını kesmiş durumda vatandaşlar. Gidişe dur diyecek tek kurum CHP...Vatandaşta büyük beklenti içinde CHP'den...Vekillerimizle birlikte PM üyelerimizle birlikte tüm örgüt bu beklentiyi karşılamamız gerek. Şuanda ülke bunca sıkıntılı dönemdeyken halkında CHP'den beklentisi varken bunları kenara itip parti içi tartışmaları basın aracılığıyla açmak doğru değil" dedi.

KENDİMİZİ İNKARA DÜŞERİZ
"Aytun Çıray parti ve ülke adına çok yararlı olabilecek bir milletvekili" diyen Yüksel, şöyle devam etti;

" Partiye yararlı olabilecek bir vekilin düzenli röportajlar yaparak bir gün Büyükşehir Başkanımızla ilgili bir gün Genel Başkanımızla ilgili basın aracılığıyla tartışma açmasını doğru bulmuyorum. Türkiye'de vatandaşların beklentisi var CHP'den...Bunu zayıflatacak bir şey yapmak, kendimizi inkara düşürür. Neyi yapmasını istiyorsanız Genel Başkan'ın bunu grup toplantısında, parti içi toplantılarda dile getirmeniz gerekir. Bunu en çok yapma fırsatı yakalayacak kişilerden biri de Sayın Çıray'dır. Kan nasıl durur, nasıl barış sağlanır, bu nasıl çözülür, CHP ne yapmalı, Genel Başkan ne yapmalı bunları söyleyebilir. Bunları söylerse anlarım ama hiçbir öneride bulunmadan yapılan eleştiriler doğru değil."

ÇAĞRIDA BULUNDU
Çıray'a İzmir'de belediye başkanları ve Genel Başkan'a yönelik eleştiriler getiren AK Partili vekillere cevap vermesi yönünde çağrıda bulunan Yüksel, " AKP vekilleri haksız saldırılarda bulunuyor. İzmir'de farklı bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Genel Başkanımızı da hedef alıyorlar. Belediye başkanlarımızı hedef alıyorlar.  Vekilimizin AK Partili Hamza Dağ'a, Atilla Kaya'ya cevap vermesini beklerdim" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.