Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gündem eğilim yoklaması: Başkanlar ne dedi'

CHP'de gündem eğilim yoklaması: Başkanlar ne dedi'

CHP Genel Merkezi, belediye meclis üyesi aday listelerini belirlerken eğilim yoklaması yapılmasını isteyen ilçelerin eğilim yoklaması yapabileceği yönündeki genelgeyi CHP İzmir İl Başkanlığı’na da gönderdi. İlçe başkanlarının eğilim yoklaması talepleri ne oldu' CHP'de gündem eğilim yoklaması

  • Ege Postası
  • 21.12.2018 - 15:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Genel Merkezi eğilim yoklaması yapılmasını istedi ancak bu her ilçede yapılmayacak. İlçe örgütlerinin talepleri dikkate alınacak. Eğilim yoklaması yapılmasını isteyen ilçelerde fermuar sistemi uygulanacak. 12-13 Ocak tarihleri arasında yapılması istenen eğilim yoklamasında genel merkez tek sıraları ise kontenjan adayları için ayırdı.

İzmir’deki 30 ilçenin bir kısmı eğilim yoklaması isterken, bir kısmı bu yönteme sıcak bakması. Bazı ilçe başkanları da konuyu adaylar belirlendikten sonra değerlendireceklerini söyledi.

YAPILMAMASINI İSTEYEN İLÇE BAŞKANLARI KİMLER OLDU'

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Aliağa İlçe Başkanı Gülşen Cirit, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Tire İlçe Başkan Vekili Şenol Uçar eğilim yoklamasına sıcak bakmayan, yapılmaması yönünde görüş bildiren ilçe başkanları oldu.

EĞİLİM YOKLAMASI İSTEMEYEN TİRE VE SEFERİHİSAR BAŞKANLARI NE DEDİ'

Tire İlçe Başkanı Şenol Uçar, “12 meclis üyesi aday adayımız var. Eğilim yoklaması yönünde bir talebimiz yok. Yapılmaması yönünde karar verdik” dedi. Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak,  değerlendireceklerini belirterek, eğilim yoklaması taraftarı olmadıklarını belirtti.

BORNOVA İLÇE BAŞKANI GÜVEN, SICAK BAKMIYOR ANCAK…

Eğilim yoklamasından kaçmadıklarını ancak sakıncaları olduğunu düşündüklerini belirten Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, şöyle konuştu: “Biz zaten yaklaşık 11’inci ayda görüşümüzü ilçe başkanlığı olarak görüşümüzü bildirdik genel merkeze. Tamamen belediye meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi yönünde oldu. Hatta belediye başkan adaylarının da eğilim yoklaması ile belirlenmesini istemiştik. Tüzük gereği tam oturmuyor. Eğilim yoklamasını yapıyorsunuz, kadın, gençlik kotası, meslek dağılımı ve mahalle dağılımı da isteniyor. Meclis üyelerini mahallelere eşit dağıtmak gerekiyor. 45 mahallemiz var, 37 meclis üyesi yazılacaksa 30’una yazmak gerekiyor. Eğilim yoklamasında tam karşılığını oturmuyor. Sıcak bakmıyoruz dedik eğilim yoklamasına. Eğilim yoklamasından da kaçmıyoruz. Sandıktan hiçbir zaman kaçmıyoruz ancak bu tür aksaklıklar oluyoruz. Gerekiyorsa belediye başkanları da eğilim yoklaması yapalım.”

ALİAĞA'DA ADAYIN DÜŞÜNCESİ ÖNEMLİ

Aliağa İlçe Başkanı Gülşen Cirit, eğilim yoklamasına yönelik çok fazla talep olduğunu ancak sıcak bakmadıklarını söyledi. Cirit, aday belirlendikten sonra adayın istemesi durumunda yapabileceklerini dile getirerek, “Biz şu anda adayımız belirlendikten sonra onlarla beraber tespit etmeyi düşünüyoruz. Nasıl belirlememiz gerektiğini. Eğilim yoklamasına çok fazla talep var. Henüz çok sıcak bakmıyoruz ancak adayımız belirlendikten sonra o da isterse bakabiliriz” diye konuştu.

DEĞERLENDİRME YAPACAK OLAN İLÇELER HANGİLERİ'

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Menderes İlçe Başkanı Turgay Güler, Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ise henüz bir karar vermediklerini, yönetim kurulu üyeleriyle de görüşeceklerini belirtti. Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, eğilim yoklamasını yapabileceklerini kendileri için durumun fark etmediğini söyleyerek, “Yönetimimizle henüz konuşmadık. Henüz yazı da gelmedi. Bizim için fark etmez. Olsa da olur olmasa da olur. Olabilir. Yönetim kurulunda konuşmam lazım” dedi.

HANGİ İLÇE BAŞKANLARINDAN HANGİLERİ EĞİLİM YOKLAMASINI İSTİYOR'

Öte yandan Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Bayındır İlçe Başkanı Hasan Dülger, Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, Foça İlçe Başkanı Baran Deniz Yıldırım, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ise eğilim yoklaması yapılmasını istedikleri yönünde görüş belirtti.

İSTEYEN İLÇE BAŞKANLARI NE DEDİ'

Bayındır Hasan Dülger, eğilim yoklaması yönünde görüş bildirdiklerini belirterek, “Eğilim yoklaması yönünde görüş bildirdim. Olumlu bakıyoruz. Çünkü üyelere ve halka sorulması lazım” dedi. Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “Eğilim yoklamasının yapılmasına sıcak bakıyoruz. 116 tane aday adayı var, 37 meclis üyesi belirlenecek” diye konuştu. Çiğli ilçe başkanı Hasan Mert Özcan, “Önceden bir karar aldığımız için sıcak bakıyoruz. Eğilim yoklaması yapılması taraftarıyım” değerlendirmesini yaptı. Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, "Biz zaten bu talepte bulunmuştuk. O nedenle eğilim yoklamasını istiyoruz" dedi.  

DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA OLANLAR KİMLER'

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı yönetim kurulu üyeleriyle görüştükten sonra kararlarının netleşeceğini kaydetti.

KARABAĞLAR VE ÇEŞME İL BAŞKANLIĞI KARARINI BEKLİYOR

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ise il başkanlığının kararını beklediklerini belirtti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.