Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de parti içi yarış yeniden başlıyor: Takvim belli oldu!

CHP'de parti içi yarış yeniden başlıyor: Takvim belli oldu!

CHP MYK’sı 3 Kasım itibariyle parti içi olağan kongre takviminin kaldığı yerden devam etmesini kararlaştırdı. İl ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle takvim netleşti. İzmir’de takvim Ağustos ayında ertelenmeden önce 7 ilçede delege seçimleri tamamlanmıştı. Delege seçimlerinin sancılı geçtiği ve yargıya taşındığı Tire’de sandık mesaisinin yaşanıp yaşanmayacağına il yönetim kurulu karar verecek. CHP'de parti içi yarış yeniden başlıyor!

  • Ege Postası
  • 04.11.2015 - 12:07
SERCAN AVCI/HABER SERİVİSİ- 1 Kasım genel seçimleri geride kalırken, seçimden istediği sonucu alamayan CHP, Ağustos ayında ertelettiği parti içi olağan kongre takvimini kaldığı yerden devam ettirme kararı aldı. 

CHP Genel Merkezi'nden il ve ilçe başkanlıklarına seçim genelgesi ulaştırıldı. Genelgede parti içi kongre takviminin 3 Kasım itibariyle yeniden start alacağı ifade edildi.

Genelgeye göre;
15 Kasım’a kadar delege seçimlerinin tamamlanması istendi.

20 Kasım itibariyle ise ilçe kongrelerinin startı verilecek.  6 Aralık’a kadar ilçe kongreleri tamamlanacak.

10 Aralık’ta ise il kongrelerinin startı verilecek. 3 Ocak'a kadar il kongreleri tamamlanacak.

Ocak sonunda ise kurultay gerçekleşecek.

İZMİR’DE 7 İLÇEDE TAMAMLANDI
İzmir’de takvim Ağustos ayında ertelenmeden önce 7 ilçede delege seçimleri tamamlanmıştı. Delege seçimlerinin sancılı geçtiği ve yargıya taşındığı Tire’de sandık mesaisinin yaşanıp yaşanmayacağı il yönetim kurlu toplantısında belli olacak. 

Güzelbahçe, Kınık, Dikili, Urla, Seferihisar, Bayındır ve Karaburun’da delege seçimleri tamamlandı. Bu ilçelerde kongrelerin hazırlıkları başladı.

TİRE’DE SANCI VAR
Delege seçimlerinin en sancılı ilçesi olan Tire için nasıl bir karar çıkacak merak konusu. Tire’de sandık kurulmadan delegelerin belirlendiği öne sürülmüş, bazı partililer İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Konu Genel Merkez’e kadar taşınırken, Tire’de sandık kurulup kurulmayacağı belirsizliğini koruyor. 

KONAK’TA 5 MAHALLE
İzmir’in en büyük ilçeleri arasında yer alan Konak’ta ise delege seçimleri büyük ölçüde tamamlanmıştı. Konak’ta sadece Turgut Reis, Mersinli, Kültür, Millet ve Atamer mahallelerinde sandık kurulacak. 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.