Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Bakan Yerlikaya'ya 'Yunan botu' tepkisi

CHP'den Bakan Yerlikaya'ya 'Yunan botu' tepkisi

Yunanistan sahil güvenliği, Bodrum'daki tartışılan görüntülerin ardından bu kez Datça kıyılarında bir göçmen kaçakçısının botunu alırken görüntülendi. Görüntülerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Deniz Yücel'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2024 - 21:43
  • Güncelleme: 23.09.2024 - 22:01

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botu, bu kez Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarında ihlal etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan sahil güvenlik botunun Datça’nın bir koyunda karaya kadar geldiği, bottan inen maskeli bir kişinin karada bulunan zodiak botu denize çekerek, Yunanistan sahil güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü. Olayın yaklaşık bir hafta önce Datça kıyılarında yaşandığı iddia edildi.

MURAT BAKAN: BİRİNİZ ÇIKSIN AÇIKLAMA YAPSIN

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakanı görüntülerle ilgili İçişleri Bakanlığı'na, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tepki gösterdi.

Bakan şu açıklamalarda bulundu:

İstanbul’da araçlarla şov peşinde olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Senin açıklama yapman gereken mevzu Bodrum sahilinde gezi teknesi gibi gezen, Datça’da karaya çıkan Yunan sahil güvenlik botu ve sahil güvenlik personeli.

Deniz sınırlarımızı böyle mi koruyorsunuz? Sahil Güvenlik Komutanlığı

Mavi vatanı böyle mi koruyorsunuz? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Biriniz çıksın açıklama yapsın iki torbacı yakalayınca açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya neredesin? 

YÜCEL: SİZ NEREYİ VE KİMİ KORUYABİLİYORSUNUZ

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel de Murat Bakan'ın paylaşımını alıntılayıp Balakn Yerlikaya'ya tepki gösterdi.

Siz nereyi ve kimi koruyabiliyorsunuz Sayın Ali Yerlikaya? Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" dediği Yunanistan, 3 günde bir elini kolunu sallayarak bizim karasularımıza girip çıkıyor. Siz ise dut yemiş bülbül gibisiniz…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.