Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den 'İmralı' deklarasyonu

CHP'den 'İmralı' deklarasyonu

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı 6 saat sürdü. Parti meclisi üyesi Oğuz Oyan, toplantıda 12 maddelik bir deklarasyon sundu. 12 maddelik ‘İmralı’ deklarasyonunda“Şartlı olarak açılan kredi yanlış. Bu kredi kamuoyunda CHP açılıma destek veriyor şeklinde algılanıyor. Öcalan’la yürütülen açılıma kesinlikle destek verilmemeli” görüşü yer aldı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2013 - 13:30
 ANKARA - CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanatçı Müslüm Gürses’in cenaze törenine katılması nedeniyle, Genel Yardımcısı Adnan Keskin başkanlığında gerçekleştirilen toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 6 saat sürdü.

Parti meclisi üyesi Oğuz Oyan, toplantıda 12 maddelik bir deklarasyon sundu.
Deklarasyonda “Şartlı olarak açılan kredi yanlış. Bu kredi kamuoyunda CHP açılıma destek veriyor şeklinde algılanıyor. Öcalan’la yürütülen açılıma kesinlikle destek verilmemeli” görüşü yer aldı.

Ayrıca Genel Merkeze, AKP’ye verilen kredinin geri çekilmeli çağrısı da yapıldı.
Yeni anayasanın PKK ile yapıldığına dikkat çekilen deklarasyonda, "Öcalan’ın oturduğu masada CHP olmamalı. Başbakan Erdoğan kendi Başkanlığı için Öcalan’la masada, CHP bu tuzağa düşmemeli” ifadeleri yer aldı.

Toplantıda, gündem gereği MYK raporu ile “bağışlanma” istekleri görüşüldü.
PM’de daha önce çeşitli nedenlerle partiden ihraç edilen 11 kişinin yaptığı üyelik başvurularının kabul edildiği belirtildi.

Toplantıda üyelerden, yeni anayasa ile İmralı süreci başta olmak üzere gündemdeki konuların ise Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu başka bir PM toplantısında ele alınması konusunda talep geldi.

PM üyelerinin bu konuda verdiği önerge kabul edilirken, PM’nin Kılıçdaroğlu’nun programına göre 16 ya da 17 Mart’ta olağanüstü toplanabileceği kaydedildi. (GERÇEK GÜNDEM)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.