Dolar 34,1707
%0.02
Euro 38,2925
%0.33
Altın 2.912,630
%-0.26
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Meclis Başkanı'na 2 öneri

CHP'den Meclis Başkanı'na 2 öneri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İsmail Kahraman başkanlığında gerçekleştirilen terör zirvesi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 24.03.2016 - 23:48
 TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında grup başkanvekillerinin katılımıyla gerçekleşen “terör” toplantısında CHP, liderler zirvesi ve uzlaşı komisyonu önerisini getirdi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, terör konusunda karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak üzere grup başkanvekilleriyle bir araya geldi.

CHP’DEN LİDERLER ZİRVESİ ÖNERİSİ-
Toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şöyle dedi:
“Bu toplantının bir liderler zirvesi şeklinde gerçekleşmesinin teröre karşı hem verilen fotoğraf hem partilerin ve Meclis’in kararlılığı açısından verilecek en net cevap, ortaya konulabilecek en değerli tavır olduğunu söyledik. Meclis Başkanı'nın başkanlığında dört parti liderinin bir araya geldiği bir liderler zirvesiyle ilgili önerimizi tekrarladık.

-CHP UZLAŞI KOMİSYONU ÖNERDİ-
Bir diğer önerimiz CHP olarak tüm partilerin eşit temsil edildiği bir uzlaşı komisyonunun kurulmasını, bu kurulacak olan komisyonun temel görevinin yaşanan terör olaylarının, akan kanın, akan gözyaşının durdurulması için Meclis’teki dört partinin yapabileceklerini müzakere etmesini, yapabilecekleri konusunda uzlaşı aramasını ve Meclis çatısının ana çatı olarak terörle mücadele noktasında benimsenmesini ifade ettik. Böyle bir komisyona Meclis Başkanı’nın başkanlık etmesinin uygun olacağını, düzenli toplantılar gerçekleştirebileceğini, öncelikli birincil gündeminin terör, terörün durdurulması olacağını ve böyle bir komisyonun hem Meclis’teki hem ülkedeki tehlikeli tansiyon yükselişini durduracağını, kutuplaşmanın önünde de bir engel, kutuplaşmaya karşı önemli bir karşı adım olacağını söyledik.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.