Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Ömer Çelik'e jet yanıt

CHP'den Ömer Çelik'e jet yanıt

Levent Gök: “AKP’li sözcü siyaseten pişkin bir siyasetçidir."

  • Ege Postası
  • 22.10.2015 - 16:31
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in sözlerine ilişkin, “AKP’li sözcü siyaseten pişkin bir siyasetçidir. Böyle bir siyasetin temsilcisidir. Daha önce PKK ile görüştükleri ortaya çıktığında eğer PKK ile görüştüysek şerefsiziz diyen bir zihniyetin temsilcisidir. Sorunlu bir zihniyetin temsilcisidir” yanıtını verdi.
Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
-CHP’DEN AK PARTİ’YE HODRİ MEYDAN-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Gök, şu yanıtı verdi:
“CHP Türkiye’nin en önemli sorunu konusunda kendi net görüşünü muhafaza etmektedir. Bu sözü Genel Başkanımıza dönük bu sözü söyleyen AKP’li sözcü siyaseten pişkin bir siyasetçidir. Böyle bir siyasetin temsilcisidir. Daha önce PKK ile görüştükleri ortaya çıktığında eğer PKK ile görüştüysek şerefsiziz diyen bir zihniyetin temsilcisidir. Sorunlu bir zihniyetin temsilcisidir. Bu anlayışla Sayın Çelik’in sözlerine bakmak gerekir. Biz Türkiye’de Türkiye’nin huzur ve refahını düşünüyoruz. Ve Türkiye’nin çıkarlarını düşünüyoruz. Ben şimdi Sayın Ömer Çelik’e şöyle bir cevap vereceğim, eğer halka veremeyeceğiniz bir hesap yoksa buyurun siz açıklayın. Halkımıza biz hesap verebiliyoruz diyorsanız buyurun bu görüşmeleri siz açıklayın, hodri meydan.”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “beyaz Toroslar” sözüne ilişkin, “Sayın Başbakan bu beyaz Torosları kim piyasaya çıkartacaktı? Başbakanlığın garajında mı saklanıyor bu beyaz Toroslar'” diye sordu.
Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazeteci yazar Çetin Altan’ın vefatına değinerek, “Önemli bir değerimizi bugün yitirdik. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
-“KENDİSİNİ KURTARACAĞINI ZANNEDİYORSA YANILIYOR”-
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun üslubunu eleştiren Gök, şöyle devam etti:
“Türkiye’de 7 Haziran’dan sonra giderek artan terör olayları ve kaybettiğimiz polislerimiz, şehitlerimiz ve sivil vatandaşlarımızın giderek artan oranda Türkiye’deki herkesin vicdanını ve üzüntülerini daha da artıran bir atmosferde yaralaması Başbakan’ın düşünce dünyasında ağır travmalar geçirmesine neden olmaktadır. Başbakan çok sorunludur bugünlerde ve çok da düşünce dünyası ağır değişiklikler gösterebilmektedir.
Başbakan kendi iktidarları döneminde her gün patlayan bombalarla, şehit cenazeleriyle bir başka yere atıfta bulunmak suretiyle kendisini kurtaracağını zannediyorsa yanılıyor.”
-“BAŞBAKAN ÇOK SAYGISIZ BİR ÜSLUP KULLANMIŞTIR”-
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “beyaz Toros” sözlerine dikkat çeken Gök, şöyle devam etti:
“Benim zamanımda Türkiye huzurlu ama 1 Kasım’dan sonra AKP iktidardan giderse Türkiye beyaz Toroslarla tekrar tanışır demeye hakkı yoktur, cüreti yoktur. Sayın Başbakan çok saygısız bir üslup kullanmıştır. Sayın Başbakan bu yaşadığı travmanın altında ezilmiştir. Türkiye’yi yönetememekten dolayı çaresiz duruma düşmüştür. Kendi dönemlerdeki yaşanılan her türlü katliamı, yaralamaları, can kayıplarını bir kenarda bırakarak Türkiye’yi sanki şu anda huzurluymuş da 1 Kasım’dan sonra AKP giderse Türkiye’de faili meçhuller olacakmış diye tehdit eden, şantaj yapan bir anlayışla ne yazık ki bugünlere gelmiştir.
-“SUÇTUR”-
İktidarları dönemde Türkiye’nin geldiği durum belli ve Türkiye’deki bütün olaylardan sorumlu olan bir iktidarın halkı tehdit etmeye dönük bu sözleri ayrıca ciddi bir siyasi de suçtur.
Ben böyle bir dili ilk defa tanıklık ettim. Böyle bir Başbakan’ın bir siyasetçinin ağzından bana oy vermezseniz daha sonra hepinizin hayatına kast eden kişiler ortaya çıkar diye bir sözü siyaset tarihimizde ilk defa duyduk.
-“SAYIN BAŞBAKAN BU BEYAZ TOROSLARI KİM PİYASAYA ÇIKARTACAKTIR'”-
Ne diyor Başbakan beyaz Toroslar ortaya çıkarmış. Peki, biz de sormayalım mı o zaman Başbakan’a, Sayın Başbakan bu beyaz Torosları kim piyasaya çıkartacaktı? Böyle beyaz Torosların olduğu yerlere siz biliyor musunuz yoksa Başbakanlık garajında mı saklıyorsunu? Nereden biliyorsunu? Başbakanlığın garajında mı saklanıyor bu beyaz Torosla? Başbakan bu söylediği sözle ilgili tüm yurttaşlarımızdan özür dilemelidir. Başbakan çok problemli bir dil kullanmıştır. “
-“AĞIR KUSURUNU ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR”-
Bir soru üzerine Gök, “Tüm yapılanlar ve medyadaki pek çok yayın kuruluşunu da şu anda sistemden çıkartılarak halka ulaşmasının engellenmesi 1 Kasım seçimlerini manipüle etmeye yöneliktir.
Emniyetin ve istihbaratın Türkiye’nin neresinde olursa olsun her şeyden haberi olmak durumundadır.
Emniyetin bu yazılı beyanı daha bugün yapmadan çok önceden seçim güvenliği tedbirlerinin alınmış olması gerekirdi. Devletin ağır kusuru vardır. Şimdi bu ağır kusurunu örtmeye çalışıyorlar” dedi.
-“HÜKÜMET IŞİD’TEN KORKUYOR”-
Gök, “IŞİD’i görmeyen, işitmeyen tavrı nedeniyle Türkiye’nin bir silahların Türkiye’ye çevrileceğini biz dört yıldır söylüyorduk. IŞİD ile mücadele etmek işlerine gelmedi. Bu hükümet IŞİD’ten korkuyor, o yüzden üzerlerine gitmiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.