Dolar 32,5424
%0.08
Euro 35,2030
%0.66
Altın 2.474,580
%1.6
Bist-100 10.680,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Soma'yı karıştıran o pankarta sert tepki

CHP'den Soma'yı karıştıran o pankarta sert tepki

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün konuşacağı alanın yakınındaki Milli Eğitim Müdürlüğü binasına asılan 'Somalı madenciler' imzası taşıyan pankarta tepki gösterip, soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2015 - 15:29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Manisa'da yapacağı miting öncesi Cumhuriyet Meydanı yakınındaki Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü binasına 'Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim için yaptıklarınızı biliyoruz. Minnettarız. Somalı madenciler' yazılı dev bir pankart asıldı. Dün asılan pankart CHP Manisa milletvekili ve 1'inci sıra milletvekili adayı Özgür Özel'in tepkisine neden oldu. Milletvekili Özel, madenciler adına böyle bir pankart asılmasını TBMM'ye taşıdı. Milletvekili Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına söz konusu pankartın asılma talebi kim / kimler tarafından gelmişti? Söz konusu pankart için Cumhurbaşkanlığı'ndan ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir talimat gelmiş midi? Milli Eğitim Bakanlığı bu pankarttan haberdar mıdı? Söz konusu pankartın asılmasına kim izin vermişti? Bu pankartı kim teslim etmiş ve kim teslim almıştı? 'Somalı madenciler' denilerek 14 bin Somalı madenciyi bağlayan böyle bir pankart hangi tüzel kişilik (sendika, dernek vb.) tarafından hazırlanmıştı? Gerçekte pankartı hazırlayan böyle bir tüzel kişilik var ise, hangi kanuna (sendikalar, dernekler vb.) göre kurulmuştu? Bu tüzel kişilik 14 bin Somalı madenciyi temsil etmekte midi? Pankartın altında bulunan 'Somalı madenciler' imzasını taşıyabilmek için kaç madenciden onay alınmıştı? Böyle bir pankartın hazırlanması kararı söz konusu tüzel kişilik tarafından ne zaman alınmıştı? Kaç madenci pankartta yazılan görüşe katılmaktadı? Kaç madencinin oluru ile tam tersi görüşte bir pankart Cumhurbaşkanının konuşacağı miting alanına asılabilir'." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.