Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den karara fıkralı gönderme

CHP'den karara fıkralı gönderme

Kılıçdaroğlu, katıldığı iftarda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 07.08.2013 - 08:24
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, üyeleri ve il televizyonları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. 
İftardan sonra Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Medyanın özgür olmasını, bu kapsamda Basın İlan Kurumu'nun yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğu, Ergenekon davasına ilişkin şöyle konuştu: 
"İngiltere'de anlatılan bir fıkra. Denir ki bir vatandaş öldüğü zaman, bir İngiliz öldüğü zaman çan bir kez çalarmış. Bir asil öldüğü zaman çan iki kez çalarmış. Kralın yakını öldüğü zaman çan üç kez çalarmış. Kral öldüğü zaman da çan dört kez çalarmış. Bakmışlar bir gün çan beş kez çaldı. Hepsi birden gitmişler papaza sormuşlar; ne old? Kral hayatta, ama çan beş kez çaldı. 'Adalet öldü' demiş. Şimdi bu dava adaletin katledildiği bir davadır. Hiç bir zaman yargılamaya müdahale etmek istemedik. Bu ülkede herkes yargılanabilir. Ama herkes şunu çok iyi bilmek zorundadır. Ben adalete inandığım için yargılanırım ve adalete güvenirim. Bir haksızlığa uğramışsam, adalet bunu düzeltir. Onun için Almanya'da, Alman vatandaşı, Berlin'de hakimler var diyor. Ne yaparsan yap diyor. Yargıya güveniyor. Peki biz yargıya güveniyor muyu? Hayır. Bu algıyı yaratan nedi? Adaletsiz yargılamadır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.