Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den örgütlere delege genelgesi

CHP'den örgütlere delege genelgesi

CHP, genelgeyle “ilçe ve il delegesi seçimi esasları ile ilçe ve il kongresi seçimleri yapılması esasları” hakkındaki kuralları açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.08.2015 - 14:21
ANKARA - CHP, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle “ilçe ve il delegesi seçimi esasları ile ilçe ve il kongresi seçimleri yapılması esasları” hakkındaki kuralları açıkladı.
İl ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede; “köy ve mahalle muhtarlık bölgeleri” delege ve “parti içi önseçmen” seçimleri kuralları, seçilecek olan delege ve parti içi önseçmen sayıları, ilçe kongresi delegeleri ve parti içi önseçmen seçimleri, il kongresi delegelerinin seçimine yönelik kurallar yer aldı.
Genelgede yer alan “köy ve mahalle muhtarlık bölgeleri” delege ve “parti içi önseçmen” seçimleri kurallarına göre; kesin üye çizelgelerinde adı bulunmasa dahi 20 Mart 2015 tarihinden sonra üyeliği kesinleşmiş olup da üye kütüğünde adı bulunanlar oy kullanamayacak fakat aday olup seçilebilecekler. Üye çizelgelerinde yer almış olmakla beraber, ilgili seçim tarihinden evvelki bir yıllık süre içinde kınama cezası almış olanlar Tüzük hükümleri gereğince aday olamayacak.
İlçe kongresi delegeleri ve parti içi önseçmen seçimlerine ilişkin kurallarda da aynı kişinin hem delege hem de önseçmen adayı olamayacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.