Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP heyeti Çankaya'da

CHP heyeti Çankaya'da

CHP, Belediyeler Yasası'na ilişkin itirazlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile paylaştı. 12 kişilik heyettin Başkanlığını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yaptı. Günaydın'a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da bulunduğu belediye başkanları eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 15.11.2012 - 16:49
 HABER SERVİSİ- Başkan Kocaoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme yapan başkanlar daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılancsk toplantıya katılmak için ayrıldırlar.
Cumhuriyet Halk Partisi 12 kişilik bir heyetle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e konuk olarak Belediyeler Yasası’na ilişkin itirazlarını sundu. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmede CHP heyetinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yer aldı

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, bir saat 15 dakika sürdü.

Günaydın, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 13 ilde büyükşehir belediyesi kurulmasını öngören yasaya ilişkin itirazlarını aktarmak üzere tasarının TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesinin hemen ardından Gül'den randevu istediklerini ve bugün bir araya geldiklerini söyledi.



Yasanın etkilediği tüm kesimleri temsilen görüşmeyi yaptıklarını kaydeden Günaydın, hazırladıkları dosyayı Cumhurbaşkanı Gül'e sunduklarını, yasanın TBMM'de görüşülmesindeki usulsüzlükleri ve maddi bölümüne ilişkin kaygılarını paylaştıklarını belirtti.

Heyette bulunan belediye başkanı ve milletvekillerinin de söz alarak düşüncelerini Gül'e ilettiklerini anlatan Günaydın, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın şöyle bir değerlendirmesi oldu: 'Ben bu tasarıyı TBMM'deki görüşmelerinde izlemeye gayret ettim. Kamuoyunda bir tartışmanın olduğunun da farkındayım.'

İlginç bir not olarak şunu aktarmak isterim ki: 'Ben de TRT'nin verdiği kadarını izleyebildim. TRT'nin vermediği bölümleri biz de izleyemedik' dedi. Böylece saat 19'dan sonra TRT'nin TBMM'de olanı biteni yayınlamaktan vazgeçmesinin Sayın Cumhurbaşkanımızı da etkilediğini burada saptamış ve görmüş olduk.

Kendisinin yasayı Kanunlar ve Kararlar Dairesi'nde incelettiğini, o inceleme sonucunda kendisine bir rapor geleceğini ve daha sonra kendisinin de inceleyeceğini, bir acele içinde olmadığını, bu yasanın dikkatli bir inceleme sürecinden geçeceğinden herkesin emin olması gerektiğini ifade etti.

Bir de şunu söyledi ki: 'Ben Cumhurbaşkanı olarak yerindelik denetimi yapamam. Anayasa'ya aykırılık iddialarını dikkatle değerlendireceğiz ve ona göre kararımızı vereceğiz' dedi.''

-''Olumlu ya da olumsuz izlenim almadık''-

Görüşmede yasayla ilgili gerekli bütün değerlendirmeleri yaptığını dile getiren Günaydın, takdirin Cumhurbaşkanı Gül'de olduğunu, kendilerinin de bunu bekledikten sonra değerlendirme yapacaklarını dile getirdi.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine görüşmede başka bir konunun gündeme gelmediğini söyleyen Günaydın, şöyle devam etti:

''Şu kadarını söyleyeyim, Sayın Cumhurbaşkanı kendisinin gelen bütün yasaları dikkatle incelediğini, hiçbir acele içerisinde olmadan bunları değerlendirdiğini, 'Ben uçak merdiveninde hiçbir yasa imzalamadım' dedi. Dolayısıyla bizim bu konuda yaptığımız açıklamalara ilişkin cevap niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Biz de kendisine dedik ki: 'Bu sitem özellikle 4+4+4'ten kaynaklanmaktadır. Komisyonlarda görüşme yapılmadan adeta zor ile geçirilen bir yasanın sizden dönmesini ya da bu alanda bir başka tutum geliştirmenizi beklerdik. Bu alandaki sürenin tamamını kullanmamanızdır bizim eleştiri kaynağımız ama sizi üzecek bir değerlendirmede bulunduysak bundan dolayı da özür dilerim' lafını ben kendisine karşı kullandım.''

''Veto sinyali aldınız mı-'' sorusu üzerine de Günaydın, ''Burada olumlu ya da olumsuz herhangi bir düşünceyi Cumhurbaşkanlığı'nın kapısında yapmayı doğru ve yararlı bulmayız. Cumhurbaşkanı kendi takdirleri, kendi anayasal yetkileri çerçevesinde durumu değerlendirecektir. Biz de açıkçası Cumhurbaşkanı'nın takdirini merak ve ilgiyle bekliyoruz ama olumlu ya da olumsuz bir izlenim almış değiliz'' yanıtını verdi.

Görüşmede Günaydın'a arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da bulunduğu belediye başkanları eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.