Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP heyeti, Van'da incelemelerde bulundu

CHP heyeti, Van'da incelemelerde bulundu

Van'da depremzedeler için kurulan Anadolu Konteyner kentte yaşayan ancak elektrik ve suyu kesildiği için açlık grevine başlayan depremzedeleri CHP heyeti ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki heyet, depremzedeleri...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 17:28
Van'da depremzedeler için kurulan Anadolu Konteyner kentte yaşayan ancak elektrik ve suyu kesildiği için açlık grevine başlayan depremzedeleri CHP heyeti ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki heyet, depremzedeleri dinledi. Onların açlık grevinde olanların sıkıntılarını dinleyen heyet, not alarak konuyu meclise taşıyacaklarını söyledi.

    Van'da meydana gelen depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin geçici barınmaları için kurulan konteyner kentlerden kurulu kalan 2 konteyner kentten Anadolu konteyner kentte depremzedeler açlık grevine başladı. Açlık grevine destek ve konteyner kentlerde yaşanan sıkıntıları incelemek amacıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Orhan Düzgün, Sena Kaleli ve Melda Onur Van'a geldi. Konteyner kentlerde incelemelerde bulunan heyet, 30 gündür açlık grevinde olanlarla bir araya geldi. Açlık grevinde olanların sıkıntılarını dinleyen heyet, not alarak konuyu meclise taşıyacaklarını söyledi.

    Açlık grevindeki depremzedeler ile görüştükten sonra açıklama yapan CHP Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, depremin ağır sonuçlarının hükümet tarafından Van'da giderilmediğini söyledi. Tanrıkulu, "İnsanlarımızın bu kışı rahat geçirebilecekleri insani koşullara kavuşturulması lazım. Eğitim bakımından, sağlık bakımından, barınma bakımından tüm koşulların oluşturulması lazım. Hiçbir mazereti yok buranın. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğunuzu iddia edeceksiniz, füze anlaşmaları yapacaksınız, başka işler yapmaya çalışacaksınız ama kendi yurttaşlarınızı burada adeta ölüme terk edeceksiniz." dedi.

    Depremzedelerin elektrik borçlarının affedilmesi için daha önce Meclis'e teklif verdiklerini hatırlatan Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti: "Ama bu teklif AKP vekilleri tarafından reddedildi. Samsun'da bir sel felaketi yaşandı, 3 aylık elektrik ve doğalgaz faturaları alınmadı. Olması gereken oydu. Van için de onun yapılması gerekiyordu. Ancak gündeme bile alınmadı. Umarım sesimiz Başbakana ve ilgili bakanlara gidiyordur. Acilen burası için tedbir alınması gerekiyor. Yarın Meclis açıldığı zaman orada da üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklar okula gidemiyor. Eğer burada okul açılamıyorsa servisi devlet tutacak ve bu çocukları okula gönderecek. Barınma koşulları Van'da zaten iklim nedeniyle zorlaşıyor. Çocuklar ve yaşlılar bakımından salgın hastalık tehlikesi de var. Biz geleceğiz diye dün Sağlık Müdürlüğü'nden ekip gelmiş buraya. Bugüne kadar neredeydiniz peki."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.