Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP il binası önü stadyuma döndü!

CHP il binası önü stadyuma döndü!

İZMİR'de AK Partili kadınlar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri nedeniyle CHP il binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyince CHP'li kadınların karşı savunmasıyla karşılandı. Çevik kuvvet polisi, caddenin karşılıklı kaldırımlarında CHP ve AK Partili kadınlar arasında etten duvar ördü. AK Partili kadınlar üzerinde Bakan Sema Ramazanoğlu'nun yüz fotoğrafının bulunduğu karton maskeleri taktı. CHP'li kadınlar da parti binasından üzerinde Ramazanoğlu'nun fotoğrafının ve 'Bir kereden bir şey olmaz. Ensar Vakfı'nı takdir ediyoruz' sözünün yazılı olduğu pankart açtı.  Bir yanda Kılıçdaroğlu, bir yanda Ramazanoğlu

  • Ege Postası
  • 07.04.2016 - 14:37
ABDÜLHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSi - AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve AK Parti İzmir Kadın Kolları Teşkilatı Üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde protesto etti.
AK Parti İzmir Kadın Kolları, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’ nun   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözlerine tepki olarak CHP İzmir İl Bainası önünde basın açıklamasında bulunuldu.

İl binası önünde bulunan CHP'liler, AK Partili kadınlara tepkide bulundu. İl binası önünde karşı karşıya gelen gruplar karşılıklı sloganlar attı.
AK Parti Kadın Kolları  üyeleri ’AK Kadınlar burada Kemal nerede' 'Kemal gelecek hesap verecek', 'Kemal şaşırma sabrımızı taşırma‘ gibi slogan atarak CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu protesto ettiler.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gözde  Keskin basın açıklamasında bulundu.
Keskin şu ifadeleri kullandı;
"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’n Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği ; ahlak ve insaftan yoksun ifadeler ülke siyasi tarihine kara leke olarak geçmiştir.
Başta CHP’li hemcinslerimiz olmak üzere toplumun her kesiminden kadını bu çirkin ve asla kabul edilemez hadiseye tepki göstermeye davet ediyoruz. Biliyoruz ki bu toprakların kadınları maruz kaldıkları bu elem verici durumu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizler milletin ferasetine ve vicdanına güveniyoruz.
5 Nisan 2016 tarihini partisinin tarihine kara bir leke olarak geçiren CHP Genel Başkanına ; Sadece özür yetmez diyoruz. Ahlaksız sözlerinizin bedelini, hala karşılarına çıkacak yüzünüz varsa sağduyu sahibi bu millet, size demokratik bir şekilde ödetecektir.
Buradan tekrar İzmir halkına , İzmir kadınına , Cumhuriyet kadınına sesleniyorum. Sizlerin oylarıyla , İzmirlilerin oylarıyla bugün o koltukta oturan Kılıçdaroğlu’na kınamaya davet ediyorum. Özellikle İzmir Kadın sivil toplum örgütlerini ve İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütlerinin kadın başkanlarını , tarafsızca , kadına yapılan bu saygısızlığa karşı tepkilerini göstermelerini ivedilikle bekliyorum. Bizler bugün burada Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları , İlçe Kadın Kolları , Belediye Meclis Üyeleri ve tüm Ak Kadınlar olarak edep ya hu"

AK PARTİ'YE CHP'DEN KONTRA
AK Partili kadınların basın açıklaması sonrası, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın Kolları Başkanlığı da basın açıklaması yaptı. CHP'li kadınlar  Karaman'daki istismar olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na sahip çıkan Bakan Sema Ramazanoğlu hedef aldı.
Basın açıklamasında Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı , İl Başkanı Alaattin Yüksel ve çok sayıda partili hazır bulundu.
 
‘’Gün gelecek devran dönecek AKP  halka hesap verecek', 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu, Sema istifa'  sloganları ile AK partili guruba karşılık verildi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Balcı şu açıklamayı yaptı;
"Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım’ demiş. Hakaret bunun neresind? Kadına karşı olumsuz söylem bunun neresind? Rıza Sarraf için ‘sana kimse bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ dendiğinde bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız hatta, alkış tuttunuz. İşinize gelince mi cinsiyetçi söylem. O zaman feryat edecektiniz. Taciz olayına sahip çıkan bakanınız ayaklanacaktınız. Böylesi bir suç karşısında sessiz kaldınız.
 Biz çocuklarımızın ve Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız diyen Balcı şöyle devam etti; Bugün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Kuru gürültü ile kendi suçunuzu bastıramazsınız.
Kendi bakanlarına sahip çıkmak adına gösterdikleri duyarlılığı istismara uğrayan çocuklarımıza, şiddet gören kadınlarımıza, şehitlerimize göstermeliler."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.