Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aksünger'den yasa dışı dinlemeye tepki

CHP'li Aksünger'den yasa dışı dinlemeye tepki

CHP’li Aksünger: Yasadışı Fişlemelerin ve Dinlemelerin Önüne Geçmeliyiz

  • Ege Postası
  • 05.01.2013 - 12:48
EGE POSTASI- CHP’li Milletvekilleri Erdal Aksünger ve Prof. Dr. Süheyl Batum bilişim sektörü temsilcileri ile birlikte TBMM’de “kişisel verilerin gizliliği” konusunda basın toplantısı düzenledi.

 Sağlam Yapısal ve Yasal Düzenlemeler Şart

 Parlamentoda düzenlenen basın toplantısında yasa dışı yapılan dinlemeler ve izlemelerin sonlandırılması gerektiğinin altını çizen CHP’li Aksünger, ‘Yasa dışı dinlemelerin ve fişlemenin önüne geçebilmek için ciddi yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Özel hayatın gizliliğini ortadan kaldıran mevcut kanunlara alternatif olarak yeni bir yasa çalışması yapılması gerekmektedir’ dedi

 İnternete Dikkat

 ‘Dünyanın bilgi toplumu ve dijitalleşme ile birlikte yeni özgürlük kavramlarıyla tanışmaya başladığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Aksünger, ‘Sosyal paylaşım sitelerinde ve yabancı arama motorlarında arama yapılırken her türlü bilgi habersiz toplanarak, farklı amaçlar için kullanılmakta ve pazarlanmaktadır’ dedi.

 Her Türlü Kişisel Bilgiler Kaydedilmektedir

 CHP’li Aksünger,  Türkiye'de yasa dışı izleme ve dinlemelerin arttığına ve de kişisel verilen izinsiz olarak elde edilmesi, kullanılması, depolanması ve pazarlanmasının yasalarımızda da suç olarak sayılmış olmasına rağmen bu durumun devam ettiğine dikkat çektiği açıklamasında global firmalar tarafından yaratılan sanal dünyada kullanıcılara açık bilgilendirme yapılmadan, onayları alınmadan tüm kişisel bilgileri, tercihleri takip edilmekte, tartışmalar açılarak taraf olması yorum yapması farklı konuları sevip sevmediğini belirtmesi istenmekte ve gezdiği tüm siteler teşhis edilerek her türlü kişisel bilgi kaydedilmektedir’ dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger konuşmasının devamında şunları kaydetti:

 

"İnsanlarımızın fişlenmesini engellemek, daha özgür ve daha korkusuz yaşamalarına devam edebilmelerini sağlamak için yasa dışı yapılan dinlemeler ve izlemeler sonlandırılmalıdır. Özgürlükler bütünlüğündeki kısıtlamaların kaldırılarak insanlarımızın yaşadığı bu mağduriyetlerin giderilmesi için uluslararası hukuk kurallarının geçerli olduğu bir sisteme doğru gidilmesi gereklidir. Özel hayatın gizliliği ortadan kaldıran mevcut 5651 sayılı kanuna alternatif olarak ülkemize ve uluslararası hukuka uygun yeni bir yasa çalışması yapılmalı, TBMM'deki tüm partiler de bu konuyla ilgili ortak tavır sergilemelidir."

 Aksünger, Başbakan'ın çalışma ofisinde bulunan böcek ve dinleme iddiaları ile ilgili sorulan bir soruya şu şekilde cevap verdi:

 "Bu iki ihtimalli bir konu. Gerçekten dinlenmişse bir vahamet var. Dinlenmemişse bir manipülasyon var. Eğer dinlenmişse çok ciddi zafiyetler olduğunu düşünmek lazım. Benim aklıma çok yatmıyor bu dinlenme, bu işi bilen biri olarak söylüyorum. Bir Başbakanın çalışma ofisi, Başbakanın her gelişinden önce mutlaka kontrol ediliyordur. Edilmiyorsa bir zafiyet zaten vardır. İkinci ihtimal, manipülasyon olduğunu düşünürsek, demek ki daha içeriye tıkılacak adam çok, derin devleti yerle bir edemedik, daha biz tıkacağımız adamları arıyoruz söylemi vardır, başka bir siyasi süreci takip etmek için zemin hazırlanıyordur."

 Yasa Teklifi Hazırlayacağız

 CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise, bu konunun çok önemli olduğunu, herkesin özgürlüğünü ve geleceğini ilgilendiren bir konu olduğunu ifade ederek konunun hukuk bazında iki ayağı olduğunu söyledi. Birinci ayağın anayasal ayak olduğunu, anayasada bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Batum, ikinci ayağın da yasal düzeyde uluslararası hukuka uygun bir yasal düzenleme ile bunun güvence altına alınması gerektiğini söyledi. CHP'nin bir yasa teklifi hazırlayacağını sözlerine ekleyen Batum, TBMM'de bu düzenlemeler yapılırken konuyla ilgili görüşlerin alınması için sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışılmasının ve uzman görüşlerinin mutlaka gerekçede bulunmasının önemine dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.