Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aygün: Bu üç cinayetin faili devlettir

CHP'li Aygün: Bu üç cinayetin faili devlettir

Yaptığı açıklamalar ile tartışma yaratan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ‘’Uğur Mumcu, Metin Göktepe ve Musa Anter cinayetlerinin faili devlettir’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2013 - 10:09
 ANKARA - Yaptığı açıklamalar ile tartışma yaratan ve PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ‘’Uğur Mumcu, Metin Göktepe ve Musa Anter cinayetlerinin faili devlettir’’ dedi.

TBMM İnsan hakları Komisyonunun terörle ilgili olarak hazırladığı rapora muhalefet şerhi yazan Aygün, raporda JİTEM’in mercek altına alındığını ancak Polis, Özel Kuvvetler ve Emniyet Özel Harekatın faaliyetlerine yer verilmediğini belirtti. ‘’Rapor polis eylemlerini ortaya koymaktan uzaktır. Devlet terörü kavramına kayıtsız kalınamaz’’ diyen Aygün şu görüşleri savundu:

FAİL DEVLET
 Rapora göre sivil ölü sayısı neredeyse yaşamını kaybeden güvenlik görevlisi sayısına yakındır. Bu kayıpların bir bölümü de güvenlik güçleri veya korucu terörü sonucunda gerçekleşmiştir. Binlerce gözaltında kaybın sorumlusu, devlet değil midi? Katledilen Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Musa Anter gibi gazetecilerin faili devletten başka kim olabilir'

EN ÇOK TERÖRİST BİZDE
 Gazeteciler, yazarlar, sanatçılar, milletvekilleri, öğrenciler, avukatlar, terörist sıfatıyla cezaevlerindedir. Aralık 2011 verilerine göre dünyada terör suçundan cezaevlerinde tutulan insan sayısı 35 bin 117 iken bu sayının 12 bin 897’si Türkiye’dendir. Bu yüzde 33 gibi yüksek bir orandır. Bu sayının ancak bin kişisi şiddet eyleminden içeridedir. Geride kalanlar düşünceyi açıklamadan dolayı tutulmaktadır. Oysa 2005’de cezaevlerinde terör suçlamasıyla 273 kişi bulunmaktaydı.(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.