Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Deniz Yücel'den Buca Cezaevi açıklaması: Rant alanı değil, arazi İzmirlilerindir

CHP'li Deniz Yücel'den Buca Cezaevi açıklaması: Rant alanı değil, arazi İzmirlilerindir

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Buca Cezaevi arazisini yapılaşmaya açmak isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın plana ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı oy birliğiyle reddetti. Mahkemeden çıkan kararla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, "Bu karar her şeye rağmen hukuka ve bağımsız yargıya inancımızı arttırdı. Buca Cezaevi arazisi bir rant alanı değildir. Bu arazi tüm İzmirlilerindir." dedi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2023 - 19:31
  • Güncelleme: 20.07.2023 - 21:07

EGEPOSTASI- İzmir Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Buca Cezaevi arazisini yapılaşmaya açmak isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın plana ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı oy birliğiyle reddetti.

Mahkemeden çıkan kararla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel şunları söyledi; 

"21 yıllık AKP iktidarının akıl dışı politikaları sonucunda ülkemizin dört bir yanında şehirler beton yığınları ile doldu, kent sakinleri nefes alamaz hale geldi.

Bu çarpık anlayış, Buca cezaevi arazisine de göz dikmişti ve Buca'da sembolik açıdan büyük önem taşıyan, değerli bir alan ranta kurban edilmek istenmişti.

Hukukun üstünlüğüne olan inancımızla verdiğimiz mücadele sonucunda yargı buna "dur" dedi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bu karar her şeye rağmen hukuka ve bağımsız yargıya inancımızı arttırdı. Buca Cezaevi arazisi bir rant alanı değildir. Bu arazi tüm İzmirlilerindir."

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.