Dolar 34,2763
%0.32
Euro 37,4868
%-0.09
Altın 2.914,180
%0.86
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Günaydın: Başbakan'ın gitme zamanı artık geldi

CHP'li Günaydın: Başbakan'ın gitme zamanı artık geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yurttaşına ‘çapulcu’ diyen bir Başbakan’ın gitme zamanının artık geldiğini söyledi. Günaydın, CHP Milletvekili Levent Gök’ün polise küfür etmesini ise "İnsanlara...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 13:25
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yurttaşına ‘çapulcu’ diyen bir Başbakan’ın gitme zamanının artık geldiğini söyledi. Günaydın, CHP Milletvekili Levent Gök’ün polise küfür etmesini ise "İnsanlara örnek olması, siyasetçilerin farklı yer ve farklı biçimlerde kullanılacak ağır sözlerden kaçınması gerekir." diye eleştirdi.

CHP'li Gökhan Günaydın, parti genel merkezinde, Taksim Gezi Parkı yayalaştırma çalışmaları sonrası İstanbul ve Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan olaylarla ilgili video eşliğinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de 50 kentte meydanların dolu olduğunu belirten Günaydın, “Bir başbakanın 10 yıllık iktidarında yaptığı uygulamalara ‘artık yeter’ diyen halka çapulcu demek yerine onları anlamaya çalışması lazım. Öfkeden ne yaptığını bilmez hale gelmiş bir Başbakan bugün yönetme durumdadır. Bu Türkiye adına çok büyük bir talihsizliktir. Yurttaşına çapulcu diyen Başbakanı’nın gitme zamanın geldiğini buradan belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

"BİZE DE SALDIRDILAR"

Polisin yaptığı müdahalenin İçişleri Bakanı tarafından verilmediğini öne süren Günaydın, "Uygulama emrini doğrudan uygulama emrini veren Başbakan olduğunu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes biliyor. CHP milletvekilleri olarak sokakta ihtiyaç olanlara yardım etmek ve şiddet olursa önleyelim diye yapıyoruz. Gözü dönmüş olana bazı çevreler herkes gibi bize de saldırıyor." değerlendirmesini yaptı.

"AĞIR SÖZLERDEN KAÇINMAK GEREK"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün polise yönelik küfürlü ifadelerinin hatırlatılması üzerine Gökhan Günaydın, siyasetçilerin ağır sözler söylemekten kaçınma ve kendilerini kontrol etme sorumlulukları olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan’ın Meclis'te söylediği sözlere de değinen Günaydın, şunları dile getirdi: “Zeyit Aslan’a disiplin suçu veya herhangi bir müdahale yapmayı gerek görmeyenler, kendisine sürekli biber gazı ve su sıkılırken istenmeyen sözleri ifade eden arkadaşımıza yüklenmeye çalışıyorlar. Hiç şüphem yok, Levent’te o sözü söylememeyi isterdi. İki ortam arasında çok ciddi fark bulunduğunu, birinde ağır tahrik, diğerinde temel bir iradenin söz konusu olduğunu ifade etmek isterim. Tarafımızı belli etmek için açıkça söyleyelim, hiçbir yerde insanların insanlara örnek olması gereken siyasetçilerin farklı yerlerde farklı biçimlerde kullanılabilecek, ağır sözler etmekten kaçınmak ve kendilerini kontrol etmek sorumlulukları elbette vardır.”

"EYLEMLERE CHP ORTAK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

CHP'li Günaydın, Taksim Gezi Parkı olaylarına CHP’yi ortak etmeye çalıştıklarını iddia ederek, “Taksim’de iki ayrı proje vardır. Birincisi yayalaştırma projesi, diğeri ise Topçu Kışlası meselesidir. Yayalaştırma projesi CHP’nin de oy vermesi ile Büyükşehir Belediyesi’nden geçmiştir. Taksim'in İETT peronu olarak kullanılması doğru değildir. Yayalaştırma projelerinin hiçbir yerinde CHP’nin Gezi Parkı’na müdahale ya da ağaç kesimine yönelik bir onayı söz konusu değildir. Bu Topçu Kışlası inşası meselesidir. Bu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündem olmamıştır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.