Dolar 34,1037
%-0.02
Euro 38,2206
%0.14
Altın 2.916,690
%0.07
Bist-100 10.003,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Koç, Başbakana Karayılan'ın açıklamalarını sordu

CHP'li Koç, Başbakana Karayılan'ın açıklamalarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı açıklamaları sordu. Koç, Başbakan'a "Silah bırakmayan bir terör örgütü ile barış...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 18:43
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı açıklamaları sordu. Koç, Başbakan'a "Silah bırakmayan bir terör örgütü ile barış süreci nasıl gerçekleşecek'" sorusunu yöneltti.

Koç, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan'ın sürecin üç aşamada olduğunu söylediğini aktaran Koç, "Birinci aşama ateşkes ve güçlerimizin geri çekilmesi, ikinci aşama Türk devleti ve hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmesi, üçüncü aşama normalleşme ve özgürleşme sürecidir. Toplumsal barış projeleri oluşturulmaları, eşitlik ve özgürlük oluşmalıdır. Başta Öcalan ve herkes özgür olmalı. Bu çerçevede gerillanın silahsızlanması gündeme gelir." dendiğini ifade etti.

Koç, Başbakana şu soruları yöneltti:

- Murat Karayılan’ın bu açıklamaları basına yansıdı. Bu açıklamalar hükümet tarafından yalanlanmadı. Bu çerçevede, ikinci aşamada “Türk devletinin ve hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmesi “olarak belirtilen yerine getirilmesi gereken sorumluluklar nelerdi?

- Normalleşme ve özgürleşme süreci olarak gösterilen üçüncü aşamada Türkiye’de genel bir af mı çıkarılacaktı? Bu af çerçevesinde Abdullah Öcalan’da serbest kalacak mıdır'

- Üçüncü aşamada Abdullah Öcalan ve herkes özgür olmalı. Bu çerçevede gerillanın silahsızlanması gündeme gelir deniyor. Yani genel af ilan edilmedikçe süreç kesinlikle yürümez deniyor. Yani silah bırakmayan bir terör örgütü ile barış süreci nasıl gerçekleşecekti?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.