Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Vekil, Bakan Güler'i protesto etti!

CHP'li Vekil, Bakan Güler'i protesto etti!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Bakan Muammer Güler’in muhalefet sıralarındaki milletvekilleri ile tokalaştığı esnada Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açtı.

  • Ege Postası
  • 15.11.2013 - 13:13
 ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İçişleri Bakanlığı`nın Plan ve Bütçe Komisyonu`nda yapılacak bütçe sunumu öncesinde, Gezi Parkı merkezli olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizi kaldırdı.
CHP Milletvekili Çam, Bakan Muammer Güler’in muhalefet sıralarındaki milletvekilleri ile tokalaştığı esnada Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir döviz açtı. 
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in toplantıda bulunan vekillerle tek tek tokalaştığı sırada dövizi havaya kaldıran Çam, Bakan Güler’in elini sıkmadı.


GÜNDEM GEZİ
Çam, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı “ Gezi olaylarının başlamasının üzerinden bir süre geçmiş olmasına rağmen “Gezi” kavramının da gündemden düşmediğini ve düşmeyeceğini tahmin ediyorsunuzdur. Bu dönemde üç büyük kentimizde de emniyet güçlerinin hiddetle ve şiddetle ve tüm hukuksuzluğuyla sunduğu biber gazını tatmış bir milletvekili olarak buradayım ve bu süreci size hep hatırlatacağım. Hatırlatmak zorundayım çünkü siz bu süreçte gençlerimizi öldürdünüz, yurttaşlarımızı yaraladınız ve toplumu hiç olmadığı bir biçimde ayrıştırdınız. Bu durumu kabul edemeyiz, kabullenemeyiz.
Neden öldü, öldürüldü bu gençler, Ethem, Ali İsmail, Abdullah, Medeni, Mehmet, Ahmet, nede? İstanbul Okmeydanı’nda evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı gaz bombası fişeği ile yaralanan14 yaşındaki Berkin Elvan152 gündür komada. Gerçekten samimi bir biçimde bu durumun nedenlerini düşündünüz m? Bu kadar insanı bu “Meydan”lar nasıl birleştirdi...
Ahlak adına yaşam alanlarına müdahale edilmeye başlanması, Ankara metrosunda öpüşen gençlere uyarı anonsunda olduğu gibi, kamusal alanın İslami değerler çerçevesinde yeniden düzenlenmeye kalkışıldığına dair kuşkuları arttırılması bir neden olabilir m? Ya da alkol satışını yasaklayan yasa, özellikle etrafında oluşan ahlakçı söylem nedeniyle tepki yaratmış mıdı? Başbakanın kişiselleşen iktidarı, Kars’taki heykelden, İstanbul’daki AKM projesine kadar, kendi zevkini, ufkunu dayatma alışkanlığı bıktırmış olabilir m? AKP, milletvekilleri, yerel yöneticiler, sizler oyuna katılamadan seyirci kaldınız. Gezi Parkı konusunda İstanbul Belediye Başkanı'nın yatıştırıcı sözleri kaynadı gitti. Sayın Başbakan süreci tek başına yönetmeye çalıştı ve yanlış yönetti. Tüm ara mekanizmalar, basın, siyaset, sivil toplum, baskılar sonucu aradan çekilmek zorunda kaldı. Ve siz tomanızla, akrebinizle, biber gazınızla bu insanların hayatlarını kararttınız. Elbette eli sopalı görevlilerinizi unutmayalım… Umarım adalet yerini bulacaktır ve sorumlular cezalandırılacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.