Dolar 34,1143
%0.29
Euro 38,0844
%0.07
Altın 2.864,660
%1.25
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Mehmet Uçum'a sert tepki: 'Yüzsüzlüğe vurulmuş hali...'

CHP'li Yücel'den Mehmet Uçum'a sert tepki: 'Yüzsüzlüğe vurulmuş hali...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği kararı değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'un AYM'nin aldığı karara tepki göstermesini eleştirdi. CHP'li Yücel, "TBMM’de Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı’nın yazısının okutulması işlemi “YOK HÜKMÜNDEDİR.” Hal böyleyken @mehmetucum isimli saray memurunun “AYM kararlarının icrai etkisi yoktur” şeklindeki bakış açısı hukuk ve mahkeme tanımazlığın yazıya dökülmüş ve yüzsüzlüğe vurulmuş halidir. " dedi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 18:14
  • Güncelleme: 01.08.2024 - 21:11

EGEPOSTASI- Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen ve TBMM'de milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki kararını verdi. Yüksek Mahkeme, TBMM'de tezkerenin okunarak Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın yok hükmünde olduğuna hükmetti.Karar 1 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

UÇUM TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AYM'nin kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğu kararını veren AYM'ye tepki göstererek, "Hiçbir ilgili merci hukuken AYM’nin bu kararına göre hareket etmek veya işlem yapmak mecburiyetinde değildir. Bu karara göre bir işlem yapma imkanı da yoktur" demişti.

YÜCEL'DEN UÇUM'A SERT TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel hem AYM'nin verdiği kararı değerlendirirken, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'a tepki gösterdi.

Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay ilgili gerekçeli kararı HUKUK VE ADALET açısından ders niteliğindedir. Kararda da belirtildiği gibi Anayasa'nın 84'üncü maddesi uyarınca kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmaksızın milletvekilliğinin düşmesi mümkün değildir. 

TBMM’de Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı’nın yazısının okutulması işlemi “YOK HÜKMÜNDEDİR.” Hal böyleyken @mehmetucum isimli saray memurunun “AYM kararlarının icrai etkisi yoktur” şeklindeki bakış açısı hukuk ve mahkeme tanımazlığın yazıya dökülmüş ve yüzsüzlüğe vurulmuş halidir. 

Anayasanın 153. maddesine göre Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Dolayısıyla bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde AYM kararlarını uygulamak yada uygulamamak tercihe bağlı değildir.

Kamu kurumlarının üzerinde AYM kararlarını uygulatmamak için siyasi baskı oluşturanların hukuk önünde hesap verecekleri günler yakındır.

#CanAtalayaÖzgürlük"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.