Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den o belediye başkanına soruşturma açılmasına tepki: 'Savcının ya aklından zoru var ya da hukuk bilmiyor'

CHP'li Yücel'den o belediye başkanına soruşturma açılmasına tepki: 'Savcının ya aklından zoru var ya da hukuk bilmiyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlatılmasını eleştirdi. CHP'li Yücel, "Biz normalleşme derken, Türkiye’de tuhaf şeyler oluyor. Cumhurbaşkanının duvarda asılı portresini indirdi diye bir belediye başkanı hakkında soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır ya da hukuk bilmiyordur. " dedi.

  • Ege Postası
  • 09.06.2024 - 16:42
  • Güncelleme: 09.06.2024 - 22:35

EGEPOSTASI-  Bitlis'te 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Tatvan’da DEM Parti'den belediye başkanı seçilen ve görevi devraldıktan sonra makam odasında duvarda asılı duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını indiren Belediye Başkanı Mümin Erol, hakkında Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma açılmasına sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

CHP'li Yücel tepkisni şu sözlerle ortaya koydu;

"Biz normalleşme derken, Türkiye’de tuhaf şeyler oluyor. Cumhurbaşkanının duvarda asılı portresini indirdi diye bir belediye başkanı hakkında soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır ya da hukuk bilmiyordur. 

Cumhurbaşkanı'nın böyle abuk subuk soruşturmalardan oluşan bir koruma kalkanına ihtiyacı olmadığı gibi hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, demokrasinin tüm kurulları, kuralları ve gelenekleriyle işler halde olduğu bir ülkede “Cumhurbaşkanına hakaret” diye bir şey olmaz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.