Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel görüşmenin perde arkasını anlattı: İzmir'den bir ilçe istedi

CHP'li Yücel görüşmenin perde arkasını anlattı: İzmir'den bir ilçe istedi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, partisinin yerel yönetim seçimleriyle ilgili yol haritasını açıklarken; CHP’ye yönelik kullandığı ifadeler üzerine, "Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2024 - 13:24
  • Güncelleme: 26.01.2024 - 13:46

EGEPOSTASI- CHP ile Memleket Partisi arasında yerel seçim ittifakı gündeme gelmişti. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ittifak görüşmelerinin tıkandığını belirterek ittifaka dair kapıların kapandığını belirten bir açıklama yaptı. İnce, 'ilkesel duruş' üzerinden CHP'ye yüklenirken " Her gün DEM'lenirse nasıl ittifak kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı" dedi.

İnce'nin sözleri üzerine CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, konuya dair açıklamalarda bulundu. Yücel, İnce'nin İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı ve belli sayıda meclis üyeliği talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür. Bu görüşmeler esnasında, 'İlkesel duruş' konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sayın Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.