Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel'in o iddiaları doğru çıktı

CHP'li Yüksel'in o iddiaları doğru çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in “81 ile 81 kitap” projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine Çiğli’de dağıtılan kitapların, “pedagojik olmadığı, laik ve bilimsel eğitim anlayışına, akla, mantığa aykırı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip bulunduğu” iddialarına yanıt vermezken, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 81 kitaptan 47’sinin bu içerikte olduğunu kendi bilirkişi raporlarınca itiraf etmiş oldu.

  • Ege Postası
  • 17.02.2015 - 21:44
Eğitim-Sen İzmir 2 nolu şubenin konuyla ilgili bilgilendirmesi ile 12.12.2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Yüksel şu soruları yöneltmişti:

“Dağıtılacak kitapların seçimi konusunda Çiğli Kaymakamlığı tarafından bir komisyon oluşturulmuş mudu? Hangi kitapların dağıtılacağını kim ya da kimler karar vermişti?  Okul müdürlerinin ve eğitim sendikalarının bu konuda görüşleri alınmış mıdı?  Kitapların pedagojik açıdan uygun olup olmadığına hangi yetkili karar vermişti? Kendinden olmayanları dışlayan, ötekileştiren, cinsiyetçi ve ayrımcı bir dile sahip bu kitaplarla ilgili Bakanlık olarak nasıl bir tasarrufta bulunmayı düşünüyorsunu? Bu kitapların demokratik, laik ve bilimsel eğitime katkısı nedi? Kitaplar Bakanlığınız Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış mıdır'”

Eğitim-Sen İzmir 2 nolu şube eğitim emekçisi öğretmenlerimizle birlikte Çiğli’de ve ayrıca TBMM’de de basın toplantısı düzenleyen Yüksel, pedagojik olmayan, bilimsel eğitim anlayışına aykırı, cinsiyetçi, ötekileştirici ve şiddeti normalleştiren bu kitapları TBMM ve kamuoyunun gündemine taşımıştı. Aradan bir yıl geçtiği halde Yüksel’in soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir yanıt gelmedi. Ancak Çiğli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplardan 47’sinin “pedagojik olmadığı, laik ve bilimsel eğitim anlayışına, akla, mantığa aykırı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip bulunduğu” bilirkişi raporlarında yer aldı. Ayrıca Çiğli Kaymakamlığı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla, öğrencilerine bu kitapları okutmayı reddeden öğretmenler hakkında açtırmış olduğu soruşturma sonucunda, “disiplin yönünden her hangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı” kararı verildi. Yüksel, 20.02.2015 Cuma günü Eğitim-Sen 2 nolu şube yöneticileri ile birlikte İzmir’de bir basın açıklaması yaparak, soruşturma geçiren öğretmenlerimizin mağduriyetini kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.