Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eski başkana dava açıldı

CHP'li eski başkana dava açıldı

Buca Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Ercan Tatı ve bazı bürokratlar hakkında, kamu zararına neden olarak görevi kötüye kullanmak iddiasıyla İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcılığa başvuran isim 1999 yılında CHP'den Buca Belediye Başkan Adayı gösterilen Esen Yücel... Savcılığa başvuran isim partinin 1999 adayı!

  • Ege Postası
  • 06.10.2016 - 12:58

EGE POSTASI - Buca Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Ercan Tatı'nın yargı mesaisi bitmek bilmiyor. Hem başkanken hem de başkanlığı bıraktıktan sonra çeşitli davalardan yargılanan Tatı için bu kez de İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevi kötüye kullanmak iddiasıyla dava açıldı.

TATI VE BÜROKRATLAR
1999 yılında CHP'den Buca Belediye Başkan Adayı gösterilen Esen Yücel'in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurusunun ardından İçişleri Bakanlığı'nın verdiği izin neticesinde yapılan inceleme sonrası Eski Başkan Tatı dışında, eski imar müdürü İpek Aksoy, eski başkan yardımcıları Tayfun Emre, Muzaffer Kater ve Halil Kurt ile ruhsat müdürü Feray Yavuzkurtlar hakkında İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tatı hakkında iki kez 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İDDİALAR VAHİM
Savcılığın mahkemeye sunduğu iddianamede, Tatı ve bürokratlar hakkında Menderes Caddesi 138 Sokak'ta yer alan tek katlı yapıların imar ve ruhsat mevzuatına aykırı olarak sit alanı içerisinde kalmasına rağmen kaçak tadilatlarla işyeri olarak faaliyet göstermesine göz yumdukları, buradaki bazı işyerlerine usülsüz ruhsat verdikleri bazılarının da ruhsatsız olarak çalışmasına göz yumdukları iddiaları yer aldı. 

OĞUL YÜCEL GRUP SÖZCÜSÜ
Savcılığa başvuruda bulunan Esen Yücel, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel'in babası... 

Davanın ilk duruşması 30.12.2016 tarihinde görülecek.

TATI'DAN FETÖ MESAJI
Tatı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili ifademi alan İçişleri Müfettişi 'Başkanım sizin bu olayda herhangi bir suçunuz yok rahat olun' demişti. Ancak bir baktım hakkımda soruşturma izni vermiş. Nedenini sormak için aradığımda bulamadım. Neden mi FETÖ'den tutuklanmış" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.