Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerden tabutlu eylem

CHP'li gençlerden tabutlu eylem

Pazar günü Ankara'da yaşanan canlı bomba eylemine 'Yaşamak için ayağa kalkıyoruz' diyerek tepki gösteren, CHP Konak İlçe Gençlik Kolları, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın da katılımıyla tabutlu basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2016 - 12:21
Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirdikleri açıklamada hazırladıkları tabuta son dönemde yaşanan canlı bomba katliamları ve maden kazalarını yazan gençler, açıklamaların da ise; Ankara katliamı, Başkanlık sistemi ve Ensar Vakfı'nda değindi. Gençlik Kolu Başkanı Orçun Altanhan'ın: "Ülkenin başkenti yanıyor.Canlı bombaların araçları belli olduğu halde 'patlamadan yakalayamayacakları' için yakalanmıyor. Ve tabi istifa da edilmiyor. Güvenliğimizi halkın kendi kendine sağlamasından belki de, istifayı da bizlerin etmesini bekliyorlar." dediği basın açıklaması sonrası, oturma eylemi gerçekleştiren gençler, daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
 


Gençlerin basın açıklamasının tam metni: 
 

YAŞAMAK İÇİN AYAĞA KALKIYORUZ!..
Ülke kan gölü. Her yeni gün bir katliam haberi geliyor. Halkı, polisi, askeri, kadını, doğası katlediliyor. Akan kan durmuyor. 
Pazar akşamı 3.kez yandı Başkentin kalbi. Başkentimiz, katillerin cirit attığı yer haline geldi. Evlerine gitmeye çalışan emekçisi, öğrencisi katledildi, adı GÜVEN olan parkın yanında. MİT yine bizlerden öğrendi patlamayı(!) İç İşleri Başkanı Efkan Ala ise birkaç dakika gecikmeli de olsa, görevi gereğince ‘yine ve sadece’ kınadı patlamayı. Hakan Fidan’ı gören var mı pek? Yoksa Bilal oğlanı yine sahte pasaportlarla kurtarma peşindeler mi yine' 

Evet, ülke kan gölü. Dün gece Diyarbakır karıştı. Doğusu Batısı düşman edilmeye çalışılıyor Uzun’un eliyle. Bir BOP var çünkü işlemesi gereken. Bir Başkanlık sevdası var gelmesi gereken. 

Yandaş gazeteler ağızlarında salyalarıyla attı manşetlerini dün –‘Başkan Erdoğan’ şeklinde.  Giden canlar onlar için birer sayı çünkü. Tıpkı; Reyhanlı, Roboski, Suruç, Diyarbakır, Ankara Barış Yürüyüşü, Ankara askeri araca saldırı, SultanAhmet, Cizre’de olduğu gibi tabi kapamaya çalıştıkları kirli dünyaları da var. Ensar Vakfı gibi. Bozuk eğitim sistemlerinde göklere çıkardıkları bu vakfın SAPKIN öğretmeni(!) 10’u raporlanan, 45 evladımızı istismar etti. Hangi yandaş gazete yazabildi bun? Efkan bunu da kınayabildi mi' 

Her gün şehit haberiyle yanıyoruz, Her gün Cizre’de, Mardin Dargeçit’te, Diyarbakır’dan kaçıyor yurtlarından yurttaşlar. Ülkenin başkenti yanıyor. Canlı bombaların araçları belli olduğu halde ‘patlatmadan yakalayamayacakları’ için yakalanmıyor.  Ve tabi istifa da edilmiyor. Güvenliğimizi halkın kendi kendine sağlamasından belki de, istifayı da bizlerin etmesini bekliyorlar.
Yoldaşlar; durum bu derece vahim.

Kendi milletvekillerinin bile içeriğini BİLMEDİĞİ Başkanlık sevdası ülkeyi kaosun içine sürükledi. Adım adım 10 maddede ülkenin bölünmez bütünlüğünü masada bıraktıkları BOP’u gerçekleştiriyorlar.  En acısı buna ölümler ile alıştırıyorlar halkımızı. 
Ama artık yeter… Yaşamak İçin ayağa kalkıyoruz.

Bu yangın yerine sebep olanlar; Doğusu, Batısı, Güneyi, Kuzeyi tüm halkıyla kardeş olan vatanımızda, akıttıkları anaların gözyaşlarıyla, önlenemeyen(!) bombacıların akıttığı masumların kanında boğulacak. 
Tüm ülke; YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE diye haykırmaya devam edecek…


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.