Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan kota protestosu!

CHP'li kadınlardan kota protestosu!

CHP İzmir İl Kadın Kolları, belediye başkan ve meclis üyesi adaylıklarında kadın kotasına uyulmaması nedeniyle parti içinde sessiz protestoya imza attı. İl Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku ve il yöneticileri, 8 Mart'la ilgili herhangi bir açıklama yapmazken,İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Festivali etkinliklerinde Kocaoğlu’nu da yalnız bıraktılar. Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart nedeniyle gerçekleşen çelenk koyma töreninde partinin il kadın kollarından kimsenin olmaması nedeniyle devreye eski kadın Kolları başkanı, il yöneticisi Nazan Çetin girdi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 15:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – CHP İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde parti içinde sessiz bir protestoya imza attı. İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve yöneticiler, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir 5.Kadın Festivali etkinliklerine katılmadı hem de 8 Mart'la ilgili açıklama yapmadı.

rotestonun nedeni ise belediye başkan ve meclis üyesi adaylıklarında kotaya uyulmaması,  listelere yazılan kadınların çoğununda arka sıralarda kalması. Belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylıklarında Kocaoğlu ve İl Başkanı Ali Engin’in etkisi nedeniyle ikiliye gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda parti içinde tepkiler yükselmişti. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve yöneticilerin  Kadın Festivali etkinliklere katılmama ve 8 Mart’la ilgili bir açıklama yapmama kararını yönetim kurulu toplantısında aldıkları bildirildi.

İLÇELERDEN KATILIM AZ OLDU
 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Mart’ta başlayan Kadın Festivali etkinliklerine, ilçe kadın kolları örgütlerinin  tamamına yakınından da katılımın az olduğu, kadın yöneticilerin partiye emek veren kadınlara listelerde az yer verilmesi nedeniyle tepkili oldukları öne sürüldü.



ÇETİN’E KALDI
Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart nedeniyle gerçekleşen çelenk koyma töreninde partinin il kadın kollarından kimsenin olmaması nedeniyle devreye eski il kadın kolları başkanı, il yöneticisi Nazan Çetin girdi. Çetin törende ön sıralarda yer alarak etkinliğe katılan partililere slogan attırdı.

ADRESLERİ TİYATRO OYUNU OLDU!
CHP İl kadın kolları başkan ve yöneticileri Bornova Belediyesi’nden rehabilitasyon hizmeti alan kadınların ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın kadın çalışma grubunun  tiyatro oyununa katılma kararı aldı.

GENEL MERKEZE FAKS ÇEKMİŞLERDİ
CHP İl Kadın Kolları, ilçelerde kotaya uyulmaması nedeniyle Genel Merkez’e faks çekip ‘tüzüğe aykırı davranıldığını’ öne sürerek yaptırım istemişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.