Dolar 32,5752
%0.19
Euro 35,0689
%0.27
Altın 2.458,380
%0.93
Bist-100 10.519,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekil Berberoğlu hakim karşısına çıktı

CHP'li vekil Berberoğlu hakim karşısına çıktı

MİT tırlarının durdurulmasına yönelik davanın sanıklarından CHP'li Enis Berberoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından hakim karşısına çıkan ilk CHP milletvekili oldu.

  • Ege Postası
  • 16.11.2016 - 15:18

MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birleştirilen dosya sanığı CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılandığı davada, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Mahkeme, Berberoğlu'nun kullandığı telefonun HTS kayıtlarının istenilmesini karara bağladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı duruşmada, sanıklardan Enis Berberoğlu'nun 10 sayfalık savunmasını okuduğu öğrenildi. Berberoğlu'nun savunmasında, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesini talep ettiği belirtildi. 

Duruşmada, ara kararını açıklayan mahkeme heyetinin, bu talebi kabul ederek, Yalçın'ın bir sonraki duruşmaya tanık olarak çağrılmasına karar verdiği kaydedildi.

Heyetin ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılarak, davaya konu suçun işlendiği tarihte sanık Berberoğlu'nun kullandığı telefonun HTS kayıtlarının istenilmesini karara bağladığı ve duruşmayı 11 Ocak 2017'ye ertelediği aktarıldı.

CHP milletvekili ilk kez hakim karşısında
Sanıklara destek vermek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ile Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, Atilla Sertel, Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Utku Çakırözer'in de aralarında bulunduğu 30'a yakın milletvekili, gizlilik kararı gereğince duruşmaya alınmadı. Milletvekilleri duruşma salonunun bulunduğu koridorda bekledi. 

Milletvekili olan sanıklardan Enis Berberoğlu'nun, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından hakim karşısına çıkan ilk CHP milletvekili oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.