Dolar 32,7158
%0.14
Euro 35,4214
%0.03
Altın 2.484,500
%0.25
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP liderinden Davutoğlu'na yanıt

CHP liderinden Davutoğlu'na yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin önündeki tek engelin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2015 - 11:55
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun üçlü zirve çağrısına yanıt verdi.
“Davutoğlu’nun çağrısı doğru değildir” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Görevi iade etmiş bir Başbakan böyle çağrı yapamaz. Doğrusu bu çağrıyı bana, Başbakan olarak görevlendirmek üzere Sayın Erdoğan yapmalıydı. Ama Sayın Erdoğan Türkiye’de kendini demokrasinin, hukukun, yargının ve yasamanın üzerinde görüyor. Türkiye’de demokrasinin önündeki tek engel Erdoğan’dır.”

DAVUTOĞLU SAMİMİ DEĞİL
Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sitem eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın Davutoğlu, bu çağrıyı yapacağına, ‘Neden anayasal süreci çalıştırıp kalan sürede hükümet kurma yetkisini seçimlerde en çok oyu alan ikinci partinin liderine vermediniz’ diye Erdoğan’ı eleştirmeliydi. Aynı şekilde Sayın Bahçeli de aynı çağırıyı yapmalıydı. Bu noktada Sayın Davutoğlu’nu çağrısını samimi görmüyorum.

YSK TALİMATI YERİNE GETİRDİ
YSK’nın erken seçim tarihi olarak 1 Kasım’ı önermesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan talimat verdi YSK yerine getirdi” dedi. “Bir hukuk devletinde Cumhurbaşkanı YSK’ya talimat veriyor, şu tarihte seçimi organize edin diye ve kararlarına itirazı kabul olmayan YSK da bu talimatı yerine getiriyor” dedi. “CHP olarak bütün bunların bütününe itirazımız var” diyen Kılıçdaroğlu, ‘Beştepe’nin yolunu bilmeyenler’ sözleriyle bütün siyasi teamülleri çiğneyerek kendisine görev vermeyen Erdoğan’ı seçim sonrası yeniden başlayan terör olaylarının tek sorumlusu ilan etti.

"ERDOĞAN'IN SİYASİ HIRSI NEDENİYLE...."
Erdoğan’ı, kişisel siyasi hedeflerini ve hırsını halka ‘başkanlık’ adı altında dikte ettirmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ülke yangın yerine dönmüşken yapılacak bir seçim, Türkiye’ye hiçbir şey sağlamaz. Erdoğan, kendi egosunu tatmin etmek için Türkiye’yi ‘yeniden seçim’ kandırmacası altında bir kez daha sandığa götürüyor. ‘Ben olmazsam olmuyor’ algısını toplum belleğine yerleştirip, baskı, kan ve gözyaşı ile halka başkanlığı dikte ettirmek istiyor. Bunun için da terörü başlatıp ülkeyi kan gölüne çevirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hırsı yüzünden bu haldedir.” (Yurt)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.