Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP liderinden Sarıgül yorumu

CHP liderinden Sarıgül yorumu

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Sarıgül arasında yaşanan diyalog hakkında konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 23:49
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Ankara Günlüğü programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Tekin'in Sarıgül'e çağrısı ve Sarıgül'ün Tekin'e yanıtının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu,"Sayın Sarıgül Şişli Belediye Başkanı kendi bölgesinde oldukça başarılı bir belediye başkanı. Partimize gelmek konusunda CHP'ye resmi bir başvuru yok. Kendisinin bir açıklaması oldu '3 bin kişi ile gelirim' diye ben de dedim ki '5 bin kişi ile gelin' gelmek istiyorsa gelebilir" yanıtını verdi. 

Utku Çakırözün, 'Sarıgül konusunda neden ilk adımı atmıyorsunuz'' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sayın Sarıgül'ün önce partimize gelmesi lazım. MYK kararı ile olmuyor. PM'nin ileri bir karar alması lazım. Üyemiz olabilir ama adayımız olup olmayacağı konusu ise daha erken. Gürsel Bey ve Sarıgül arasındaki diyaloglar doğru değil. Tartışmalara gerek yok. CHP İBB adaylığı için doğrudan talepler var onları değerlendiriyoruz" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN Türk Hande Fırat'ın sunduğu Ankara Günlüğü programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu'nunu konuşmalarından satır başları

Herkes yargılanabilir, buna hiç itirazımız yok. Yargılamanın makul kabul edilebilmesi için yargılamanın bağımsız ve tarafsız olması gerekir. 

Geçelim bizim tarihimize 27 Mayıs'ta hakimler, yargıçlar var mıydı vardı. Bugün bu idamların savunan kimse yok.

Geçelim ikinci örneğe Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili davada Deniz Gezmiş ve arkadaşları 'idam edildi' diyen var m? Orada da yargılama yoktu. 

(Erdal Eren) çocuk olduğu için yaşı büyütüldü idam edildi orada yargılama var mıydı' 

Biz milletvekili dahil herkesin yargılanmasını isteyen bir gelenekten geliyoruz. Vekile bi ayrıcalık vereceksen sadece kürsü dokunulmazlığı ver. 

Silivri mahkemeleri OHAL-Sıkıyönetim ve DGM'lerdir. Bunları siyasi mahkemelerdir. 

Bu kararları eleştirmek suç işlemekse ben bu suçu işlemeye devam edeceğim. Beni neden tehdit ediyorlar, 'dikkat et o mahkemelerde yargılanabilirsin' diye. "ister Bülent Arınç ister Recep Tayyip Erdoğan kim gelirse gelsin doğru bildiğimi söylemekten çekinmeyeceğim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.