Dolar 34,1776
%-0.08
Euro 37,8922
%0.31
Altın 2.923,510
%-0.21
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin dev organizasyonuna Kocaoğlu damgası

CHP'nin dev organizasyonuna Kocaoğlu damgası

CHP İzmir İl Başkanlığı düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde örgüt ve kentin kanaat önderleri ile bir araya geldi.Bin 500 kişinin katıldığı dev organizasyona Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu damga vurdu. Kocaoğlu’nun hedefinde AK Parti hükümeti vardı. Kocaoğlu, " Belediyeyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Siz bizi itibarsızlaştıramazsınız. Sizin hiçbir gücünüz, polisiniz, ne hakiminiz ne savcınız hiçbiriniz bizi itibarsızlaştıramaz. Çünkü biz itibarsızlaşmak için hiçbir şey yapmadık" dedi. Örgüte de seslenen Kocaoğlu, "Ayrıyı gayrıyı bir tarafa bırakmalıyız. Önce yerel sonra genel iktidara kilitlenmemiz gerekiyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2012 - 13:49
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir İl Başkanlığı düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde örgüt ve kentin kanaat önderleri ile bir araya geldi. Fuar Atlas Pavyon’da düzenlenen geceye CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kooğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri, İl kadın ve gençlik kolu yöneticileri ile kentin kanaat önderleri ve STK başkanları katıldı. Yemeğe büyük ilgi olurken yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Gece de CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar slayt gösterisi halinde sunuldu. Yargıtay tarafından 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan ve yurt dışına çıktığı kesinleşen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ismi anons edildiğinde ise salondaki herkes ayağa kalkarak uzun süre alkışladı. Aynı şekilde Silivri’de tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ında ismi anons edildiğinde herkes ayağa kalkarak alkışladı.CHP'liler gecenin sonunda halay çektiler. 



ENGİN: BU BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin konuşmasında “Onurlu, namuslu eski il başkanımız, Dikili Belediye Başkanımız huhuksuz, yargısız bir şekilde 8.5 yıl hapse mahkum oldu. Bu hukuk garebetini tanımıyorum. En coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamasını İzmir’de yaptık. Hep beraber bu mücadeleyi veriyoruz. AKP hükümetinin zulmü artıyor. Yoksulluk artıyor. Özgürlüğün ve umudun ülkesini birlikte yaratacağız. İl yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber bize güven duyduğunuz için teşekkür ederim. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bayrağı indirmeyeceğiz. Kapatılan beldelerin başkanları ile çalışmaya devam edeceğiz. Bunun garantisi benim. Herkesin Muharrem ayını kutluyorum. Ramazan da bizim Muharrem de bizim” dedi.

KOCAOĞLU: ADALETSİZLİĞE KARŞIYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yemekte yaptığı konuşma ile geceye damgasını vurdu. Kocaoğlu’nun hedefinde AK Parti hükümeti vardı.
Konuşmasına Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e destek vererek başlayan Kocaoğlu, “ dava arkadaşımızın başına gelenleri biliyorsunuz. İktidar belediyeler üzerinde baskı uyguluyor. Bu artık tahammül edilemez boyuttadır. Bunu hep birlikte günlük hayatımızda yaşıyoruz. Biz denetlenmekten, araştırılmaktan korkmuyoruz. Biz sadece ve sadece sindirmek, yıldırmak için, çalışamaz hale getirmek için yapılan ayrımcılığa karşıyız. Adaletsizliğe karşıyız. Biz hak arıyoruz ve aramaya devam edeceğiz” dedi.



“BİZİM DAVAMIZ SERVET TÜKETMEK DEĞİL”
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini iç ve dış politikanın yanı sıra ekonominin de tıkandığını belirten Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü,
“Belediyeler yönetilemiyor. Terör aldı başına gidiyor. Komşularımız kan gölü içerisinde. Biz belediye başkanları, yılmadan, usanmadan, bıkmadan her türlü çalışmayı yaparak ama bir CHP’li olarak yolumuza devam edeceğiz. Sosyal demokrat ilkeleri, Ulu Önderimizin bize emanet ettiği partinin şemsiyesi altında ülkemize, vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu konuda en ufak bir kararsızlık göstermeden sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Bizden sonra gelecek kuşaklar da sonuna kadar mücadele edecek. Bizim sevdamızı, davamız ülkemizi karanlık ellerden kurtarmaktır. Bizim davamızı ülkeyi aydınlığa çıkarmak, kamu değerlerini korumaktır. Gelecek kuşaklara büyüterek teslim etmektir. Bizim davamızı servet tüketmek, sermaye yemek değildir. Atalarımızın mirasını özelleştirme adı altında har vurup harman savuranlara karşı mücadele etmektir. 9 yılda bir lira kamu malı satmadım. 800 milyon TL’lik kamulaştırma yaptım. Belediyeye yol, fuar alanı, belediye hizmet alanları yapmak için bunu yaptım. Hazineye borcumu ödedim”

“BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRAMAZSINIZ”
Konuşmasında Ak Partili vekilleri hedef alan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonlara da değinerek “ İktidar partisinin bazı milletvekilleri mesnetsiz ve sadece ve sadece politik söylem içiresinde ne dedikleri belli olmayan söylemler geliştiriyorlar. Kendilerine göre mantıksızlık içinde mantık arıyorlar. Belediyeyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Siz bizi itibarsızlaştıramazsınız. Sizin hiçbir gücünüz, polisiniz, ne hakiminiz ne savcınız hiçbiriniz bizi itibarsızlaştırmaz. Çünkü biz itibarsızlaşmak için hiçbir şey yapmadık, İmza atmadık. Kul hakkı yemedik, yedirmedik. 20 bin kişilik belediye ailesi 1.5 yılda didik didik edildi. Birisinde bir hile, hurda bulamadınız, bulamayacaksınız. Çünkü bu belediye sosyal demokratlar tarafından hakkaniyetle yönetiliyor” dedi.



ÖRGÜTE SESLENDİ: AYRIYI GAYRIYI BIRAKMALIYIZ
Konuşmasının son bölümünde örgüte seslenen Kocaoğlu, “ Tekrar silkilmemiz gerekiyor. Ayrıyı gayrıyı bir tarafa bırakmalıyız. Önce yerel sonra genel iktidara kilitlenmemiz gerekiyor. Bütün belediye başkanları başarılı... Bu kadar baskı, çile, işkence adı altında efsaneler yaratıyorlar. Bunlara sahip çıkın. Bu örgütün birinci görevidir sahip çıkmak. Biz örgütü, partimizi temsil ediyoruz. Biz toplumu tanıyoruz, siyaseti biliyoruz. Siyaseti halkımız için yapıyoruz. Örgütlerimizle sokaklarda, caddelerde, meydanlarda Ulu Önderimizin bize emanet ettiği bayramları coşkulu bir şekilde kutluyoruz. İzmir’de yerel iktidarımızı çok çalışarak sürdüreceğiz. Genel de iktidar olacağız. Bu sözleri sizleri sadece motive etmek için söylemiyorum. CHP iktidarı kapıdadır. Bunun için diyorum ki biz çalışmak zorundayız. Çiftçiyi desteklemek zorundayız. Kölelik düzenine karşı mücadele etmek durumdayız. Tam bağımsız Türkiye, demokrasi, özgürlük, adalet için hep birlikte çalışmak ve başarmak zorundayız” diye konuştu.
OYAN: İLK HEDEFİMİZ ANKARA
CHP İzmir Milletvekilleri adına kürsüye çıkan Oğuz Oyan, “ Ak Parti İzmir’i almak adına belediyeleri karalamaya çalışıyor ancak bunu başaramayacaklar. Yerel belediyelere yapılan saldırılar İzmir’e yapılmış saldırılardır. Baskıcı rejimi İzmir’de de kurmaya çalışıyorlar. 29 Ekim’de 10 Kasım’da bunu gördük ki geri tepti bu girişimleri. CHP ölmedi dimdik ayakta hatta yükselişte. İzmir’i vermeyeceğiz. Ankara’yı ellerinden alacağız. İlk hedefimiz Ankara…Gelin hep beraber iktidara şamarı atalım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.