Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP oy skandalını belgeledi

CHP oy skandalını belgeledi

CHP genel seçimlere ilişkin çarpıcı sonuçlara ulaştı.

  • Ege Postası
  • 22.01.2013 - 11:56

ANAKARA - Bir yandan yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP mercek altına aldığı son genel seçimlerle ilgili çarpıcı sonuçlara ulaştı.Bilhun Tamaylıgil ve Adnan Keskin başkanlığında yürütülen çalışmanın ilk aşamasında 100 bini aşkın mükerrer oy belirlendi.


Son genel seçimleri mercek altına alan CHP, bazı illerde 100 binden fazla mükerrer oy kullanıldığını belirlediklerini açıkladı.

 

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP, sandıkları incelemeye aldı. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin başkanlığında yürütülen çalışmada son genel seçimlerde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bazı illerde 100 binden fazla mükerrer oy kullanıldığı belirlendi. Tamayligil ve Keskin başkanlığındaki komisyon, yaptığı araştırmada bazı isimlerin birden çok sandıkta oy kullandığını gözlemledi.

 

Vatandaşlık numarasının sonunda yapılan değişiklikle tekrar tekrar oy kullanan kişilerin peşine düşüldü. Komisyon araştırmasını sadece belgeler üzerinde değil bire bir de yaptı. Birden fazla sandıkta oy kullandığı belirlenen kişilerin gerçek olup olmadıkları araştırıldı. Mükerrer oy kullandıkları belirlenen kişilerle iletişime geçildi. Söz konusu şahısların hayatta oldukları bilgisine ulaşıldı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Büyük illerden birer ilçe alarak onlardan karşılaştırma yaptılar ve ciddi ihlaller saptandı” dedi.

 

ADAY ANKETTEN ÇIKACAK

 

Bu arada, CHP de anket çalışmalarına da hız verdi. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’nın da bulunduğu illerde dönemsel anketler yaptırılmaya başlandı. Anket sonuçlarının adayların belirlenmesinde önemli rol oynayacağı ifade edildi. Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, anket çalışmalarının periyodik olarak yapılacağını söyledi. Günaydın, “CHP her ilde yaptıracağı eğilim anketleri ile vatandaşların isteklerini önerilerini dikkate alacak.

 

Yerel seçimlerde halkın kimi aday olarak görmek istediği, mevcut belediye başkanlarıyla devam edilip edilmeyeceği gibi kararlar anket sonuçlarına göre belirlenecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.