Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve AK Parti arasında Mogadişu polemiği

CHP ve AK Parti arasında Mogadişu polemiği

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan’ın İzmir’i Mogadişu’yu benzetmesi kentte gündeme oturdu. AK Parti İl Başkanı Akay, “Yaşacan’ın Mogadişi benzetmesi tam oturmuş. Geçen gün Kadifekale’deydim... İzmir’ e baktım. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri demek için bin şahit gerekir.İzmir’i yönetenlerde biliyor bunu...” dedi. CHP İl Başkanı Ali Engin ise, “Mogadişu’yu benzetiyorlar İzmir’i…Ucuz değerlendirmeler bunlar.Hayatında Mogadişu’yu görmemiş İzmir’i benzetiyor. İzmir dünyada gelişen metropoller arasında dördüncü kent oldu. Haberleri yok mu'” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 12:49
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan’ın İzmir'in yapılaşma ilgili durumunun "çok vahim" olduğunu belirterek, "Hava fotoğraflarına bakıldığında İzmir yapılaşma olarak Mogadişu'ya benziyor" demesi kentte gündeme oturdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay Mogadişu benzetmesine 'tam oturmuş' dedi. Yerel yönetimleri sorumlu tuttu.  CHP İl Başkanı Ali Engin ise, " İzmir’i eleştirenler nerede yaşıyor. Haksızlık yapmasınlar bu kente…  İzmir dünyada gelişen metropoller arasında dördüncü kent oldu" ifadelerini kullandı.

AKAY: BİN ŞAHİT GEREK
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Yaşacan’ın Mogadişu benzetmesinin doğru olduğunu söyledi. İzmir’in yıllardır yerel yönetimlerden yeterli hizmeti alamadığı için kan kaybettiğini ifade eden Akay, “ Geçen gün Kadifekale’deydim... İzmir’ e baktım. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri demek için bin şahit gerekir. İzmir’i yönetenlerde biliyor bunu... Ortak çalışma dediğimiz projelerle İzmir kazanır ama İzmir için yapılacak güzel adımlara ideolojik olarak bakıyorlar ve yerel yönetimler hükümetin projelerine engel çıkarıyor. Yaşacan’ın Mogadişi benzetmesi tam oturmuş” dedi.

ENGİN: NEREDE YAŞIYORLAR
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise İzmir’in CHP iktidarından önceki 50-60 yıllık zaman diliminde hizmet alamadığını, CHP’li belediyelerle birlikte Akdeniz’in incisi konumuna geldiğini söyledi. AK Parti iktidarının kentlerde yeşil alanları yok ettiğini, İzmir’de de benzer bir anlayışla Bornova’da ve Mavişehir’de yeşil alanları sattığını ifade eden Engin, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ortada. Eğer AK Partili belediyeler olsaydı durum çok farklı olurdu. Mogadişu’yu benzetiyorlar İzmir’i…Ucuz değerlendirmeler bunlar.Hayatında Mogadişu’yu görmemiş İzmir’i benzetiyor.İzmir’i eleştirenler nerede yaşıyor. Haksızlık yapmasınlar bu kente…  İzmir dünyada gelişen metropoller arasında dördüncü kent oldu. Belediye Başkanı yılın başkanı seçildi.Haberleri yok m? “dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.