Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Aksünger: Her türlü tezkereye hayır diyeceğiz

CHP’li Aksünger: Her türlü tezkereye hayır diyeceğiz

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Suriye tezkeresine red oyu kullanacaklarını belirterek, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister...

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 12:14
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Suriye tezkeresine red oyu kullanacaklarını belirterek, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister lojistik olsun olmaması gerektiğini ifade ettik. Bu yüzden gelecek her türlü tezkereye hayır diyeceğiz." dedi.

Türkiye’nin dış politikasının çöktüğünü ileri süren Aksünger, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister lojistik olsun olmaması gerektiğini ifade ettik. Bu yüzden gelecek her türlü tezkereye hayır diyeceğiz. Gerekçesi ne olursa olsu? Kendilerinin kimyasal dediği konu, BM’yi ilgilendiren bir konu." diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın bir gazeteciye yönelik sözleri ile ilgili haberlerin hatırlatıması üzerine Aksünger, "Şimdi bence valiler bu cesaretlerini Başbakan’dan alıyorlar. Başbakan herkesi tehdit ediyor zaten. Başbakan’ın duruşu bile kavgacı. O yüzden Başbakan’dan talimat alan valinin de, seçilmiş ya da atanmış herkesin kendinde bir güç hissedip halk dahi, gazeteciler dahil, tehdit etme yeteneğine sahip oluyorlar. Başbakan iki kavga eden birini ayırmış mıdır acaba." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.