Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Aksünger’den, üniversitedeki işgal operasyonuna sert tepki

CHP’li Aksünger’den, üniversitedeki işgal operasyonuna sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ege Üniversitesi’nde öğrencilerin Yabancı Diller Bölümü ek binasını işgali ve polisin, öğrencilere yönelik operasyonunu değerlendirirken, “Müdahale tam bir faşizmdir, vahşettir” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.05.2014 - 14:58
İZMİR - Ege Üniversitesi’nde, Yabancı Diller Bölümü binasını işgal eden öğrencilere polisin helikopterle, zırhlı araçlarla müdahale ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Sanki savaş varmış gibi,  Üniversiteye gece  operasyon yapan polis, helikopterler eşliğinde çok sayıda zırhlı araçlarla beraber  yerleşkeye girmiş, helikopterlerden yapılan müdahalede de öğrencilerin sığındığı binanın pencerelerinden ve çatıdan  gaz bombaları, plastik mermi, atılarak öğrenciler dayak ve işkenceyle gözaltına alınmıştır” dedi. Aksünger açıklamasında şöyle dedi:

“Soma'daki maden  'katliamını protesto etmek isteyen öğrenciler eylem yapma haklarına engel olunduğu, açıklama yapılmadan üniversite şenliklerinin iptal edildiği ve polis baskısına maruz kaldıkları gerekçesiyle dün Ege Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Yabancı Diller Bölümü ek binasında yaptıkları eyleme, Üniversite  Rektörü tarafından kampüse çağırılan polisler helikopterler, çevik kuvvet , zırhlı araçlarla müdahale etti.

"İŞGALE MÜDAHALE" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Öğrenciler, Soma’da yaşanan katliamı, ve taşeronlaşmaya karşı düzenlenen eylemlere katılmaları nedeniyle  Üniversitede yoğun polis baskısı altında tutulmaktadır. Öyle ki; öğrencilerin okudukları kitaplara kadar attıkları her adım birileri tarafından izlenmekte ve fişlenmektedir. Öğrencilerin tek istediği ülkede yaşanan olaylara haklı demokratik tepkilerini göstermektir.
Gözaltına alınan öğrencilerin tek talebi demokratik tepkilerini göstermelerini engelleyen polisin Ege Üniversiteden çıkması ve daha önce de Ege Üniversitesini haremlik, selamlık olarak düzenleyen rektöre seslerini duyurmaktır.
 
TAM BİR FAŞİZM
Ege Üniversitesinde öğrencilere yapılan müdahale tam bir faşizmdir. Öğrencilerin Üniversite kampüsünde her türlü güvenliğinden sorumlu olan rektör bu görevini unutmuş, sadece demokratik haklarını kullanmak istedikleri için eylem yapan öğrencilere gece yarısı polisin operasyon yapmasını sağlamıştır.
Sanki savaş varmış gibi,  Üniversiteye gece  operasyon yapan polis, helikopterler eşliğinde
çok sayıda zırhlı araçlarla beraber  yerleşkeye girmiş, helikopterlerden yapılan müdahalede de öğrencilerin sığındığı binanın pencerelerinden ve çatıdan  gaz bombaları, plastik mermi, atılarak öğrenciler dayak ve işkenceyle gözaltına alınmıştır.
 
Ege Üniversitesinde yapılan bu operasyon tam bir vahşettir.
 
Bir çok öğrencinin yaralandığı  hatta kol ve bacaklarının kırıldığı bu operasyonda  gözaltına alınan ve halen Bozyaka Terörle Mücadele Amirliğinde tutulan 38 öğrenci derhal serbest bırakılmalıdır.Üniversiteler birer bilim yuvasıdır. Hurafelerle yönetilemez.Bu vahşetin ortağı  Ege Üniversitesi Yönetimi ve Rektörü, öğrencilerin üzerinden ellerini çekmeli,  bilim adamı kimliğini hatırlama zamanının geldiğini bilmelidir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.