Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Arslan’dan ‘Tüzük’ değerlendirmesi: İddialı erken seçim mesajları

CHP’li Arslan’dan ‘Tüzük’ değerlendirmesi: İddialı erken seçim mesajları

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” başlıklı 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nı değerlendirdi. CHP’li Arslan açıklamasında, “Bu tüzüğün ruhunda şu var, daha çok üyeye soracağız ve örgütlerin talep, isteklerine göre hareket edeceğiz. Milletvekili seçimlerinde yol ve yöntemi belirleyecek olan mercii artık il başkanlığı” dedi. Öte yandan dijital demokratik katılımın tüzüğe girdiğine dikkat çeken Arslan, “ Çağın gereklerine uygun bir şekilde tüzüğümüzü güncellememiz gerekiyordu. Artık daha çok üyenin bize ulaşabildiği bir durum söz konusu. Mobil bir uygulama içerisinde bazı sorular soracağız, eğitimler yapacağız, programlarla ilgili ‘neler yapabiliriz’ diye tartışacağız. Bu bizim için bir devrim” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2024 - 11:59
  • Güncelleme: 11.09.2024 - 12:15

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerinde 47 yıl sonra birinci parti olan CHP’de ‘değişim’ süreci tam gaz ilerliyor.

CHP’nin, 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik olarak başlayan, Ankara'da 6 Eylül'de devam eden “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” başlıklı 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı tamamlandı.

‘OY BİRLİĞİNE YAKIN’

Tüzük kurultayına ilişkin değerlendirmeler yapan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “ Parti olarak Genel Başkanımız Özgür Özel’i olağan kurultayda söylediği şekliyle, hem de 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun o dönem çalışma arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı bir tüzük sözü vardı. 4-9 Eylül tarihleri arasında ‘oybirliğine’ yakın bir şekilde biz tüzüğümüzü yeniledik, revize ettik” dedi.

DAHA ÇOK KADIN VE GENÇ TEMSİLİYET

Tüzükte kadın ve gençlerin temsiliyetinin artırıldığına dikkat çeken CHP’li Ednan Arslan, “Bu tüzükte daha çok kadın var, genç var. Biz hem cinsiyet kotasını hem de genç kotasını kadınlarımızın ve gençlerimizin daha çok temsil edileceği bir şekle çevirdik” ifadelerine yer verdi.

52 MADDE AÇIKLAMASI: ÖRGÜTLERİN TALEP VE İSTEKLERİ…

TBMM üyeliği için adayların belirlenmesine yönelik yöntemleri içeren 52. Maddeye dikkat çeken CHP’li Arslan, “TBMM üyelikleriyle ilgili 52. maddemiz vardı. O madde için bir çok yöntem önerdik. Çünkü tek bir yöntemle partinin aday belirlemesi doğru değil. Bu tüzüğün ruhunda şu var, daha çok üyeye soracağız ve örgütlerin talep, isteklerine göre hareket edeceğiz. Milletvekili seçimlerinde yol ve yöntemi belirleyecek olan mercii artık il başkanlığı. İl başkanlığının önerisi ile yapılacak” dedi.

CHP’DE ‘DİJİTAL’ DEVRİM 

Dijital demokratik katılımın tüzüğe girdiğine dikkat çeken Arslan, “ Çağın gereklerine uygun bir şekilde tüzüğümüzü güncellememiz gerekiyordu. Artık daha çok üyenin bize ulaşabildiği bir durum söz konusu. Mobil bir uygulama içerisinde bazı sorular soracağız, eğitimler yapacağız, proggramlarla ilgili ‘neler yapabiliriz’ diye tartışacağız. Bu bizim için bir devrim. İlerleyen günlerde üye ile olan bağımız da kuvvetlenecek. Oy birliğine yakın bir mutabakat ile çıkan tüzük bizi mutlu etti” ifadelerine yer verdi.

CHP’NİN ADAYI CUMHURBAŞKANI OLUR!

‘Bu pazar seçim olsa sonuçlar nasıl olurdu?’ sorusuna yanıt veren Arslan, “ CHP’nin aday göstereceği kişi cumhurbaşkanı olur. CHP’de var olan vekil sayısını iki katına çıkarır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.